Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη σερί πτώση στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Προβληματίζουν οι εξελίξεις στο εμπόριο. Δεύτερη μέρα ανάκαμψης για τον χρυσό.

Πιέσεις ασκήθηκαν στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο καθώς παρά την αρχική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας ένα μήνα πριν, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών δείχνουν στάσιμες.

Στο μεταξύ, με μέτριο ρυθμό συνέχισε να «τρέχει» η ανάπτυξη στην ευρωζώνη το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, όπως και αναμενόταν, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

Το ΑΕΠ στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ αυξήθηκε κατά 0,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 1,2%, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους περσινούς τρεις μήνες.

Η τριμηνιαία ανάπτυξη ήταν σε ευθυγράμμιση με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat και τις προβλέψεις της αγοράς.

Παράλληλα, κατά 0,1% υποχώρησαν οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, έκαναν άλμα ύψους 3,1%.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις αντιπροσώπευσαν το 19,2% όλων των λιανικών πωλήσεων του Οκτωβρίου, καταγράφοντας άνοδο κατά 0,1% από τον Σεπτέμβριο.

Για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο, οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν 0,2% ανοδικά, σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,36% στις 404 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,8% στις 7.292 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,38% στις 13.180 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,1% στις 5.901 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,5% στα 56,87 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,7% στα 1.473 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1018 από 1,1008 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v