Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην εμπορική σχέση ΕΕ-ΗΠΑ

Για ακόμη έξι μήνες αναμένεται να καθυστερήσει ο Τραμπ την απόφασή του για επιβολή δασμών σε αυτοκίνητα από την ΕΕ. Ελπίδες ότι δεν θα ανοίξει νέο εμπορικό μέτωπο. Προκαταρκτική συμφωνία με το αριστερό κόμμα Podemos έκλεισαν οι Σοσιαλιστές στην Ισπανία.

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην εμπορική σχέση ΕΕ-ΗΠΑ

Θετικές κινήσεις σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, εν μέσω δημοσιευμάτων που θέλουν τον Αμερικανό πρόεδρο να καθυστερεί την απόφασή του όσον αφορά την επιβολή δασμών σε αυτοκίνητα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, για ακόμη έξι μήνες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,6%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,5% ενώ στο Παρίσι ο CAC κατά 0,3%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ υποχωρεί 0,3% ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κερδίζει 1,1%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 βρίσκεται 0,3% υψηλότερα.

Το κλίμα στην αγορά είναι ενισχυμένο καθώς η αγορά αναμένει ότι η καθυστέρηση των δασμών ίσως σημαίνει ότι θα αποφευχθεί ακόμη μία διαμάχη με έναν σημαντικό εμπορικό εταίρο των ΗΠΑ.

Μικτά τα πρόσημα στην Ασία, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις εμπορικές συνομιλίες Ουάσιγκτον-Πεκίνου και την κλιμάκωση των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ.

Στο σινοαμερικανικό εμπορικό μέτωπο, οι αγορές αναζητούν ακόμη κατεύθυνση, καθώς δεν είναι ξεκάθαρη η πορεία και τα σινιάλα που στέλνονται είναι μπερδεμένα.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, προκαταρκτική συμφωνία με το αριστερό κόμμα Podemos έκλεισαν οι Σοσιαλιστές στην Ισπανία. Οπως μεταδίδει το Reuters, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ και ο επικεφαλής των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας υπέγραψαν το μεσημέρι της Τρίτης συμφωνία για κυβερνητικό συνασπισμό.

Ωστόσο, ο συνδυασμός των 120 εδρών που έχουν οι Σοσιαλιστές και των 35 που έχουν οι Podemos από τις 350 συνολικά του κοινοβουλίου, δεν θα είναι αρκετές για να εξασφαλίσουν πλειοψηφία και να κυβερνήσουν.

Στο προσκήνιο και η εκλογική αναμέτρηση στη Βρετανία, μετά τη «στήριξη» του Νάιτζελ Φάρατζ στον Μπόρις Τζόνσον. Ο πρώτος δήλωσε ότι το Κόμμα του Brexit δεν θα κατεβάσει υποψηφίους στις 317 έδρες που είχαν κερδίσει οι Συντηρητικοί στις προηγούμενες εκλογές.

Στο άκουσμα της είδησης η στερλίνα έκανε ράλι, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι ανοίγει ο δρόμος για νίκη του Μπόρις Τζόνσον.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Deutsche Post ξεπέρασε τις προσδοκίες όσον αφορά τα κέρδη τρίτου τριμήνου, τα οποία έφτασαν στα 942 εκατ. ευρώ από 376 εκατ. πριν από έναν χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v