Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη σερί πτώση στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο. Οριακές διακυμάνσεις για το ευρώ.

Πτώση στις ευρωαγορές παρόλο που η Κίνα διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει να επιτύχει μια αρχική εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Reuters υποστήριξε ότι η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο –καθυστέρηση η οποία δεν άρεσε στους επενδυτές και οδήγησε χθες τη Wall Street σε απώλειες.

Στο μεταξύ, τα βρήκαν οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη συνεδρίαση του περασμένου μήνα, αφήνοντας στην άκρη την κριτική στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για το οποίο ήταν διχασμένοι λίγες εβδομάδες πριν, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησης του διοικητικού συμβουλίου, που έγινε στις 23-24 Οκτωβρίου.

Όπως θυμίζει το Reuters, ήταν εξάλλου η τελευταία συνεδρίαση υπό την προεδρία του Μάριο Ντράγκι, στην οποία οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έκαναν ένα «ισχυρό κάλεσμα» για ενότητα.
«Κοιτάζοντας μπροστά, έγινε ένα ισχυρό κάλεσμα για ενότητα του διοικητικού συμβουλίου», αναφέρεται.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,4% στις 402 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,33% στις 7.238 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,16% στις 13.137 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,22% στις 5.881 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1,9% στα 58,06 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,3% στα 1.469 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,1065 από 1,1075 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v