Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

Εν αναμονή εμπορικών εξελίξεων οι επενδυτές, με τις δύο πλευρές -ΗΠΑ και Κίνα- να έχουν εποικοδομητικές συνομιλίες για τις ανησυχίες τους. Συνεχίζονται οι αναταραχές στο Χονγκ Κονγκ. Mικρή άνοδος για το ευρώ.

Ηπιες κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

Μικρές μεταβολές για τις ευρωπαϊκές μετοχές τη Δευτέρα, με το ενδιαφέρον να παραμένει στις εξελίξεις των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λίου Χε είχε τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί του Σαββάτου με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και τον Εμπορικό Αντιπρόσωπο Ρόμπερτ Λάιτιζερ όσον αφορά την πρώτη φάση του εμπορικού ντιλ, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.

Οι δύο πλευρές είχαν εποικοδομητικές συνομιλίες για τις ανησυχίες τους και συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή.

Ωστόσο, το κλίμα γυρίζει αρνητικά τις μεσημεριανές ώρες, με το Πεκίνο να εμφανίζεται απαισιόδοξο, λόγω της απροθυμίας του Αμερικανού προέδρου να αποσύρει τους δασμούς που επέβαλε, όπως δήλωσε κινεζική κυβερνητική πηγή στο CNBC. Η κυβέρνηση της Κίνας θεωρούσε ότι οι ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει στην απόσυρση των συγκεκριμένων δασμών. 

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,4%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,1%, στο Παρίσι ο CAC χάνει 0,4%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ διολισθαίνει 0,3%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κινείται 0,5% χαμηλότερα. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται αρνητικά (-0,2%).

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η αναταραχή στο Χονγκ Κονγκ. Η αστυνομία έσπασε τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι φοιτητές στην Πολυτεχνική Σχολή και εισήλθε στον χώρο για να συλλάβει τους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν σήμερα το πρωί την είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής του Χονγκ Κονγκ όπου βρίσκονται κλεισμένοι προκειμένου να εμποδίσουν την επέμβαση της αστυνομίας, η οποία από την πλευρά της απείλησε να κάνει χρήση «πραγματικών σφαιρών» και «φονικών όπλων» εναντίον τους.

Μικρή άνοδο (+0,05%) για το ευρώ, στο 1,1058 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v