Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι νέες απειλές Τραμπ ρίχνουν τις ευρωαγορές

Θα αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα, εάν δεν συμφωνήσει το Πεκίνο, δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος. Με τον πιο γρήγορο ρυθμό της τριετίας υποχώρησαν οι ιαπωνικές εξαγωγές τον Οκτώβριο. Πτώση 0,6% για τις τιμές παραγωγού στη Γερμανία.

Οι νέες απειλές Τραμπ ρίχνουν τις ευρωαγορές

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε σε νέες απειλές για αύξηση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα, εάν το Πεκίνο δεν συμφωνήσει σε εμπορικό ντιλ με την Ουάσιγκτον. Οι δηλώσεις του Τραμπ έγιναν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,7%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,7%, στο Παρίσι ο CAC χάνει 0,8%. Χαμηλότερα και ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη (-0,6%) όπως και ο ΜΙΒ στο Μιλάνο (-0,5%). Ο Stoxx 600 διολισθαίνει 0,6%.

Τα σχόλια του Τραμπ έρχονται σε ένα ήδη επιβαρυμένο κλίμα αβεβαιότητας για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και ενώ η Κίνα εμφανίζεται να είναι απαισιόδοξη για την επίτευξη συμφωνίας.

Στο μέτωπο των δεδομένων, με τον πιο γρήγορο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών υποχώρησαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Οκτώβριο. Όπως μεταδίδει το CNBC, οι εξαγωγές κινήθηκαν 9,2% χαμηλότερα σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας μεγαλύτερη πτώση από αυτή που ανέμεναν οι οικονομολόγοι (-7,6%).

Στη Γερμανία, κατά 0,6% υποχώρησαν οι τιμές παραγωγού τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση 0,4% σε ετήσια βάση. Ο δείκτης τιμών παραγωγού διολίσθησε κατά 0,2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όταν είχε υποχωρήσει κατά 0,1%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,1% και αλλάζει χέρια στο $1,1069.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v