Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ-Κίνα

Στο επίκεντρο των επενδυτών η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας και πώς αυτή μπορεί να επηρεαστεί από την κόντρα των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου για την κρίση στο Χονγκ Κονγκ. Βουτιά 10% για τη μετοχή της ThyssenKrupp.

Υποχωρούν οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ-Κίνα

Χαμηλότερα κινούνται την Πέμπτη οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας είναι υπό πίεση λόγω της κρίσης στο Χονγκ Κονγκ, εν μέσω ανησυχιών για μετατόπιση της εμπορικής συμφωνίας των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου στο 2020.

Καταδικάζει το Πεκίνο την υιοθέτηση των νομοσχεδιών για το Χονγκ Κονγκ από το αμερικανικό Κογκρέσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, Γκενγκ Σουάγνκ.

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά, η Κίνα «καταδικάζει έντονα και αντιτίθεται αναμφισβήτητα» στην κίνηση, η οποία συνιστά ανάμειξη στις εγχώριες υποθέσεις της Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πηγές του Reuters, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υπογράψει τα νομοσχέδια που εγκρίθηκαν αυτή την εβδομάδα από το Κογκρέσο για το Χονγκ Κονγκ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε χθες με συντριπτική πλειοψηφία το κείμενο για την υπεράσπιση «των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας» στο Χονγκ Κονγκ.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,6%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης, στο Παρίσι ο CAC σημειώνει ίδια αρνητική κίνηση. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ χάνει 0,6% ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ 0,8%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διολισθαίνει 0,6%.

Βουτιά άνω του 10% σημειώνουν οι μετοχές του γερμανικού βιομηχανικού κολοσσού ThyssenKrupp, μετά την ανακοίνωση των ετήσιων εταιρικών αποτελεσμάτων της. Με μόλις 1% υψηλότερα έσοδα σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, η εταιρεία έφτασε στα 42 δισ. ευρώ το οικονομικό έτος 2019, ενώ η καθαρή ζημιά διευρύνθηκε στα 304 εκατ. ευρώ, από 62 εκατ. πέρυσι. Η ζημιά ανά μετοχή αυξήθηκε κατά πέντε φορές, από €0,10 το 2018 σε €0,49 φέτος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v