Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε ρεκόρ οι ευρωπαϊκές μετοχές

Με αισιοδοξία κλείνει η εβδομάδα. Θετικό κλίμα στους επενδυτές, μετά τις δηλώσεις Μνούτσιν για υπογραφές εμπορικής συμφωνίας. Πτώση 0,3% για το ευρώ, στο $1,1087, κέρδη 0,2% για τη στερλίνα, στο $1,3040.

Θετικά πρόσημα στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές στο trading της Παρασκευής, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να είναι κοντά σε ιστορικά υψηλά σημεία, καθώς το πρόσφατο ράλι, λόγω θετικών εξελίξεων από τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια των εορτών.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,6%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,2%, στο Παρίσι ο CAC κατά 0,5%. Στον ευρωπαϊκό Νότο, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κερδίζει 0,3%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ 0,8%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,7% ανοδικά, στις 417 μονάδες.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα μπορούσαν να πέσουν οι υπογραφές στην πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας τους στις αρχές Ιανουαρίου.

Στην Ευρώπη, ο επικεφαλής της Αρχής Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς (Financial Conduct Authority - FCA) που ρυθμίζει τον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, Andrew Bailey, αντικαθιστά τον Μαρκ Κάρνεϊ στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,3%, στο $1,1087, ενώ η στερλίνα κερδίζει 0,2% και αλλάζει χέρια στο $1,3040.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v