Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στο Χονγκ Κονγκ

Ανησυχίες στις αγορές διεθνώς, καθώς οι νέοι αμερικανικοί νόμοι που στηρίζουν τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ, θα μπορούσαν να βάλουν τέλος στην προσπάθεια επίτευξης εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο. Αναπάντεχη άνοδος του πληθωρισμού στην ευρωζώνη.

Υποχωρούν οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στο Χονγκ Κονγκ

Οι αυξημένες εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας όσον αφορά τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ οδηγούν τις ευρωαγορές χαμηλότερα. Οι traders ανησυχούν καθώς οι νέοι αμερικανικοί νόμοι που στηρίζουν τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ, θα μπορούσαν να βάλουν τέλος στην προσπάθεια επίτευξης εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,4%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης, στο Παρίσι ο CAC διολισθαίνει 0,3%. Πτώση 0,4% στη Μαδρίτη και 0,3% στο Μιλάνο, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,3% χαμηλότερα.

Στο μέτωπο των δεδομένων, με πιο γρήγορο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ ενισχύθηκε κατά 1% σε σύγκριση με τον περσινό Νοέμβριο, ανεβάζοντας ταχύτητα από την άνοδο κατά 0,7% του Οκτωβρίου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ετήσια αύξηση 0,9%. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές υποχώρησαν 0,3%.

Κατά 1,9% υποχώρησε ο τζίρος στο λιανεμπόριο στη Γερμανία τον Οκτώβριο, σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η πτώση του περασμένου μήνα ήταν η μεγαλύτερη από πέρυσι τον Δεκέμβριο. Σε ετήσια βάση οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά μόλις κατά 0,8%, μετά την άνοδο κατά 3,4% του Σεπτεμβρίου.  Οπως υπενθυμίζει το Reuters, οι λιανικές πωλήσεις έχουν ευμετάβλητο δείκτης και συχνά αναθεωρούνται. Τη Δευτέρα το γερμανικό ινστιτούτο ερευνών Ifo ανακοίνωσε ότι αναμένει «πολύ καλά Χριστούγεννα», στον τομέα του εμπορίου.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διατηρείται στο 1,1009 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v