Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Κατοχύρωση κερδών πριν τελειώσει η χρονιά. Αισιοδοξία για την πορεία των σινοαμερικανικών εμπορικών σχέσεων. Ήπια άνοδο δείχνουν τα futures της Wall Street.

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με περιορισμένο των όγκο των συναλλαγών λόγω των χριστουγεννιάτικων αργιών και τους επενδυτές να επιλέγουν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει η εξέλιξη των σινοαμερικανικών εμπορικών σχέσεων, μετά και τις δηλώσεις Τραμπ ότι σύντομα θα υπογραφεί η προκαταρκτική εμπορική συμφωνία μεταξύ των δυο χωρών, ενώ σήμερα το Πεκίνο γνωστοποίησε πως σχεδιάζει να μειώσει τους δασμούς σε ορισμένες αμερικανικές εισαγωγές από 1ης Ιανουαρίου.

Στην Ευρώπη, το συνδικάτο που εκπροσωπεί τα πληρώματα καμπίνας της Lufthansa ετοιμάζεται για απεργίες, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με τη διεύθυνση, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν θα υποβάλλει σε ταλαιπωρία τους επιβάτες στις 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή, ο υπουργός Βιομηχανίας της Ιταλίας δήλωσε πως θα πρέπει να επιτραπεί στην κινεζική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Huawei να παίξει ρόλο στο μελλοντικό δίκτυο 5G της Ιταλίας.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,08% υψηλότερα στις 418 μονάδες, κατά 0,48% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.618 μονάδες και κατά 0,1% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 6.027 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί 0,12% στις 13.302 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των Dow Jones, Nasdaq και S&P 500, που ενισχύονται κατά 0,1%-0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v