Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη μέρα απωλειών στις ευρωαγορές

Στο κόκκινο και σήμερα οι ευρωαγορές λόγω των ανησυχιών που προκαλεί η εξάπλωση του κοροναιού. Πιέσεις στο ευρώ. Πτώση 2% για το πετρέλαιο.

Νέα πτώση στις ευρωαγορές καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων του κοροναϊού.

Ειδικότερα, το υπουργείο Μεταφορών της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων και των φέρι μπόουτ προς την πόλη Ουχάν, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 634 κρούσματα του ιού αυτού στην Κίνα και 17 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συστήνει στους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια στην πόλη Ουχάν της Κίνας εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων.

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης, καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,50% αντιστοίχως.

Αργότερα η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ αναφερόμενη στα τελευταία στοιχεία για την κατάσταση της ευρωπαικής οικονομίας, σημείωσε ότι ευθυγραμμίζονται με το βασικό σενάριο της ΕΚΤ για μέτρια ανάπτυξη. Η αδυναμία της μεταποίησης συνεχίζει να επιβαρύνει την αναπτυξιακή δυναμική της ευρωζώνης.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,71% στις 420 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,85% στις 7.507 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,94% στις 13.388 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,65% στις 5.971 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο υποχωρεί 2,1% στα 55,59 δολάρια ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,5% στα 1.564 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,5% έναντι του δολαρίου στο 1,1043 από 1,1094 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v