Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωαγορές

Κλειστή σήμερα η Wall Street, λόγω εορτασμού της Martin Luther King Day. Στο Νταβός και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που ξεκινάει την Τρίτη στρέφεται το βλέμμα. Σταθερό το ευρώ. Ανοδικά το πετρέλαιο.

Συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωαγορές

Ηπιες αρνητικές μεταβολές για τις ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη της εβδομάδας, με τους επενδυτές να αναμένουν την έναρξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, την Τρίτη, στο ελβετικό θέρετρο Νταβός. Κλειστή σήμερα η Wall Street, λόγω της Martin Luther King Day.

Η κλιματική αλλαγή και η βιώσιμη επιχειρηματικότητα θα βρεθούν στο επίκεντρο των ηγετών και επιχειρηματικών που θα παρακολουθήσουν τη σύνοδο, ενώ στην ατζέντα των θεμάτων θα περιλαμβάνονται ζητήματα όπως το παγκόσμιο εμπόριο και η γεωπολιτική αστάθεια.

Παράλληλα, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συναντώνται στις Βρυξέλλες σήμερα για τη μηνιαία συνεδρίαση του Eurogroup.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα φιλοξενήσει σύνοδο στην οποία θα συμμετέχουν 21 ηγέτες της Αφρικής, σε μία προσπάθεια να δώσει ώθηση στους εμπορικούς δεσμούς της Βρετανίας με την Αφρική, ενόψει και της αποχώρησης της από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX διολισθαίνει οριακά, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται 0,3% καθοδικά, Παρίσι και Μαδρίτη υποχωρούν επίσης 0,3%. Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ διολισθαίνει 0,4%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει αρνητικό πρόσημο (-0,1%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διατηρείται στο 1,1091 δολάριο. Κατά 0,9% ενισχύεται το αμερικανικό αργό, στα 59,07 δολάρια/βαρέλι, άνοδο κατά 1% για το μπρεντ, στα $65,54, λόγω του κλεισίματος δυο μεγάλων μονάδων παραγωγής αργού στη Λιβύη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v