Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην Κίνα

Στο επίκεντρο η εξάπλωση του κινεζικού ιού και οι φόβοι για έξαρση, το Νταβός, αλλά και η παραίτηση του Λουίτζι Ντι Μάιο από την ηγεσία του κόμματος, που, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται σήμερα. Σταθερό το ευρώ.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην Κίνα

Ηπιες μεταβολές για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, εν μέσω φόβου για την έξαρση του κοροναϊού στην Κίνα.

Κρούσματα του ιού έχουν βρεθεί και στην Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν, ενώ για το θέμα συνεδριάζει σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,1%, όπως και στο Λονδίνο ο FTSE 100, στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί οριακά. Πτώση 0,3% για τον ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κινείται κατά 0,4%αρνητικά. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται οριακά σε θετικό έδαφος.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στο Νταβός και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Στη χθεσινή ομιλία του ο Τραμπ παρότρυνε τους παγκόσμιους ηγέτες να βάλουν σε προτεραιότητα τους πολίτες τους.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, πληροφορίες και πηγές από ανώτατο στέλεχος του Κινήματος των 5 Αστέρων θέλουν τον επικεφαλής του κόμματος που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, Λουίτζι Ντι Μάιο, να αποχωρεί σήμερα από την ηγεσία του.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Ντι Μάιο, που είναι και υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, αναμένεται να συναντηθεί με άλλους υπουργούς που ανήκουν στο κόμμα του, ενώ πρόκειται να ανακοινώσει την παραίτησή του σε συνεδρίαση του κόμματος το απόγευμα. Εως και 8 μονάδες βάσης ενισχύονται τα ιταλικά yields.

Στο εταιρικό μέτωπο, κατέβασε ταχύτητα η αύξηση των συνδρομητών του Netflix στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, πρόσθεσε μόνο 420.000 συνδρομητές στη μεγαλύτερη αγορά του.

Ηταν πολύ χαμηλότερα από το guidance για 600.000 και αρκετά πιο κάτω από τα 1,5 εκατ. συνδρομητές που είχε προσθέσει το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, συνολικά, τα νέα ήταν καλά. Τους τρεις τελευταίους μήνες του 2019, η πλατφόρμα συνεχούς ροής τηλεοπτικού προγράμματος πρόσθεσε 8,8 εκατ. συνδρομητές, ξεπερνώντας το guidance για 7,6 εκατ. και τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 7,9 εκατ.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ διατηρείται στο $1,1082.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v