Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρίδι για τις ευρωαγορές η προειδοποίηση της Apple

Χτύπημα στα έσοδα της τεχνολογικής εταιρείας από τον κορωνοϊό, προσωρινές δυσκολίες στην τροφοδοσία των iPhones. Βουτιά 33% για τα κέρδη της HSBC το 2019, «τσεκούρι» σε 35.000 θέσεις εργασίας. Τους 1.900 πλησιάζουν οι νεκροί από τον ιό.

Βαρίδι για τις ευρωαγορές η προειδοποίηση της Apple

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, καθώς η προειδοποίηση της Apple είναι πλήγμα για τις μετοχές προμηθευτών τεχνολογικών εταιρειών, την ώρα που επιμένει ο φόβος του κορωνοϊού.

Ο κορωνοϊός έχει συνέπειες για τα έσοδα της Apple, που θα είναι κατώτερα του αναμενομένου το επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν προσωρινές δυσκολίες στην παγκόσμια τροφοδοσία των συσκευών iPhones, προειδοποίησε η αμερικανική εταιρεία, καθώς τόσο η ζήτηση (πωλήσεις) όσο και η προσφορά (παραγωγή) έχουν επηρεαστεί από την επιδημία της νόσου COVID-19 στην Κίνα. Αυτό σημαίνει ότι λιγότερα iPhones θα είναι διαθέσιμα προς πώληση στο εξωτερικό. Η μετοχή της υποχωρεί 5% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στα €285.

Πτώση 0,6% σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, 0,3% στο Παρίσι, ενώ κατά 0,5% ενισχύεται το χρηματιστήριο στο Μιλάνο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,4% αρνητικά.

Βουτιά 33% στα κέρδη προ φόρων ανακοίνωσε για το 2019 η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα, η HSBC. Εφτασαν στα 13,35 δισ. δολάρια, μετά από έκτακτη πρόβλεψη απομείωσης ύψους 7,3 δισ. δολαρίων. Δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν στα 19,83 δισ. δολάρια.

Η απομείωση οδήγησε σε ζημιές προ φόρων ύψους 4,65 δισ. δολαρίων, στις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της τράπεζας.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η τράπεζα, η μεγαλύτερη όσον αφορά τα assets στην Ευρώπη, ανακοίνωσε επίσης μεγάλη αναδιάρθρωση που θα οδηγήσει στην έξοδο 35.000 εργαζομένους, τα επόμενα τρία χρόνια. Απώλειες 6% σημειώνει η μετοχή της.

Τους 1.900 πλησιάζει ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό, με τους περισσότερους θανάτους να καταγράφονται στην ευρύτερη Κίνα, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται παγκοσμίως σε 73.335 άτομα, και ο αριθμός των ατόμων που ανάρρωσαν ανέρχεται σε 12.803, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Στο εμπορικό μέτωπο, την αποδοχή αιτήσεων για νέες δασμολογικές απαλλαγές σε 696 προϊόντα που εισάγονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε ότι δέχεται η Κίνα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, σε αυτά συμπεριλαμβάνονται βασικά αγροτικά και ενεργειακά προϊόντα, όπως το χοιρινό και το βοδινό κρέας, η σόγια, το υγροποιημένο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v