Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε στάση αναμονής οι ευρωαγορές

121 νέους θανάτους ανακοίνωσε η αρμόδια κινεζική επιτροπή υγείας και 5.090 νέα κρούσματα του κορωνοϊού. Στάσιμη η γερμανική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο 2019. Αύξηση 24% στα κέρδη προ φόρων για τη Royal Bank of Scotland.

Σε στάση αναμονής οι ευρωαγορές

Ηπιες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα και τα εταιρικά αποτελέσματα.

121 νέους θανάτους ανακοίνωσε η αρμόδια κινεζική επιτροπή υγείας και 5.090 νέα κρούσματα, μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Gerry Rice εμφανίστηκε βέβαιος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, για την ανθεκτικότητα της κινεζικής οικονομίας, προσθέτοντας ότι η χώρα «έχει πόρους και την αποφασιστικότητα για να ανταποκριθεί στην πρόκληση».

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,1%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,4%, στο Παρίσι ο CAC χάνει 0,1%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κερδίζει 0,2%, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ επίσης, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί ελαφρώς (-0,06%).

Κατά 0,1% ενισχύθηκε το ΑΕΠ της ευρωζώνης σε τριμηνιαία βάση, τους τελευταίους τρεις μήνες της περασμένης χρονιάς, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, είναι ο πιο αργός ρυθμός από το 2013, ενώ ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των οικονομολόγων. Σε ετήσια βάση, η οικονομία στις 19 χώρες του ευρώ αναπτύχθηκε κατά 0,9%.

Στάσιμη παρέμεινε η γερμανική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2019 σε τριμηνιαία βάση, καθώς η ιδιωτική κατανάλωση και οι κρατικές δαπάνες έχασαν τη δυναμική τους, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, μετά την επέκταση κατά 0,6% τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη προ φόρων ανακοίνωσε η Royal Bank of Scotland (RBS) για την περασμένη χρονιά.

Οπως μεταδίδει το CNBC, έφτασαν στα 4,2 δισ. στερλίνες (5,48 δισ. δολάρια), καθώς η CEO Alison Rose καθόρισε νέα στρατηγική, που περιλαμβάνει σχέδια για περικοπές στην επενδυτική τράπεζα NatWest Markets η οποία έχει χαμηλότερη επίδοση, μειώνοντας τα σταθμισμένα ως προς τον κίνδυνο στοιχεία ενεργητικού από 38 δισ. στερλίνες σε 20 δισ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διατηρείται στο 1,083 δολάριο, στο πιο χαμηλό σημείο της τελευταίας τριετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v