Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαριές απώλειες στις ευρωαγορές

Στο βαθύ κόκκινο κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για δεύτερη διαδοχική μέρα. Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό. Οριακή άνοδος για το ευρώ.

Νέα πτώση στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στην εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι «ο κοροναϊός εξαπλώθηκε και επειδή ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο».

Ο Κόντε θύμισε ότι η δημόσια υγεία είναι αρμοδιότητα των περιφερειών στην Ιταλία, αλλά συμπλήρωσε ότι αν δεν υπάρχει ο αναγκαίος συντονισμός, ενσκήπτουν προβλήματα.

Στο μεταξύ, στάσιμη παρέμεινε η γερμανική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, καθώς η κατανάλωση έχασε τη δυναμική της, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, που επιβεβαίωσε την προκαταρκτική της εκτίμηση.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, η κατανάλωση των νοικοκυριών ήταν στάσιμη, ενώ η δημόσια κατανάλωση αυξήθηκε μόνο 0,3%.

Το ΑΕΠ ήταν αμετάβλητο σε τριμηνιαία βάση, ενώ αυξήθηκε 0,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Παράλληλα, αμετάβλητο παρέμεινε το κλίμα στη γαλλική μεταποίηση τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, καθώς οι επιχειρηματίες του τομέα έγιναν πιο αισιόδοξοι όσον αφορά τη δραστηριότητα του κλάδου, παρά τους φόβους για τον κορωνοϊό.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, το κλίμα διατηρήθηκε στις 102 μονάδες αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τη γαλλική στατιστική υπηρεσία.

Το αποτέλεσμα ήταν ανώτερο από τις προβλέψεις των οικονομολόγων για 99 μονάδες.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,76% στις 404 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 1,94% στις 7.017 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 1,88% στις 12.790 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 1,94% στις 5.679 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο υποχωρεί 1,5% στα 50,67 δολάρια και ο χρυσός σημειώνει πτώση 1,7% στα 1.647 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,0872 από 1,0856 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v