Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στήριξη στο κλίμα από τη χαλάρωση των μέτρων. Τις περαιτέρω αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών για μέτρα ενίσχυσης των οικονομιών περιμένουν οι επενδυτές. Συνεδριάζουν αυτή την εβδομάδα Fed και ΕΚΤ. Βουτιά 15% για το αμερικανικό αργό.

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο αναμένουν τις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών αυτής εβδομάδας, οι οποίες θα μπορούσαν να αποφασίσουν περαιτέρω μέτρα τόνωσης για τη στήριξη των οικονομιών που δέχονται χτύπημα από την πανδημία του κορωνοϊού. Το κλίμα ενισχύεται και από τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 2,2%, το Λονδίνο 1,6%, το Παρίσι 1,5%, η Μαδρίτη 1,7%, το Μιλάνο 2,3%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 1,6%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό σημειώνει νέα βουτιά, κατά 15%, στα 14,32 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent με πτώση 3,9%, διαμορφώνεται στα $20,60. Οι τιμές υποχωρούν καθώς οι αποθηκευτικοί χώροι γεμίζουν με γρήγορους ρυθμούς, εν μέσω κατάρρευσης της ζήτησης για πετρέλαιο.

Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει διήμερη συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα, η οποία ξεκινά την Τρίτη, ενώ και η Ευρωπαΐκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την Πέμπτη.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές στην Ασία. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεσμεύτηκε να αγοράσει απεριόριστα κρατικά ομόλογα, ακυρώνοντας τον προηγούμενο στόχο για αγορές ύψους 80 τρισ. γεν ετησίως, ενώ αύξησε σημαντικά τις αγορές εταιρικών και εμπορικών ομολόγων και χαλάρωσε τους κανόνες για την επιλεξιμότητα των τίτλων.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως ξεπερνά πλέον τα 2,96 εκατομμύρια, ενώ τουλάχιστον 206.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τα στοιχεία από το πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς.

Στο εταιρικό μέτωπο, βυθίστηκαν τα καθαρά κέρδη πρώτου τρίμηνου της Adidas, η οποία προειδοποίησε ότι το δεύτερο τρίμηνο θα δεχθεί ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η γερμανική επιχείρηση αθλητικών ειδών ενημέρωσε ότι τα καθαρά κέρδη για την περίοδο ήταν 31 εκατ. ευρώ. Η πτώση ήταν 95%, σε σύγκριση με τα 632 εκατ. που είχε καταγράψει έναν χρόνο πριν.

Κέρδη 5% καταγράφουν οι μετοχές της Deutsche Bank, ενώ νωρίτερα ενισχύονταν έως και 8%. Η γερμανική τράπεζα δήλωσε την Κυριακή ότι θα ανακοινώσει κέρδη πρώτου τριμήνου ύψους 66 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

Παράλληλα, θα διαθέσει 500 εκατ. ευρώ σε προβλέψεις για απώλειες δανείων. Τα πλήρη αποτελέσματα για τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς θα ανακοινωθούν στις 29 Απριλίου.

Ανοδο στα κέρδη πρώτου τρίμηνου ανακοινώσε η Bayer, η οποία επιβεβαίωσε τους στόχους για το 2020.

Η γερμανική εταιρεία φαρμάκων και χημικών ενημέρωσε ότι τα καθαρά κέρδη για την περίοδο ήταν 1,49 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τα 1,24 δισ. ευρώ που είχε έναν χρόνο νωρίτερα.

Σύμφωνα με το MarketWatch, τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 10,2%, φτάνοντας στα 4,39 δισ. από 3,98 δισ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οι τριμηνιαίες πωλήσεις ήταν 12,85 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο από τα 12,25 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη Bayer.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,2% και αλλάζει χέρια στο 1,084 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v