Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν οι ευρωαγορές μαζί με τις ελπίδες για φάρμακο

Απογοητεύει το remdesivir τους επενδυτές, που έβλεπαν σε αυτό δυνητική θεραπεία του κορωνοϊού. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,7%, όπως και το Λονδίνο και το Παρίσι.

Υποχωρούν οι ευρωαγορές μαζί με τις ελπίδες για φάρμακο

αμφιβολίες για τη δυνητική θεραπεία του κορωνοϊού επιβαρύνουν το κλίμα στις αγορές σήμερα. 

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,7%, όπως και το Λονδίνο και το Παρίσι. Απώλειες και στον ευρωπαϊκό Νότο, με τη Μαδρίτη να υποχωρεί 1,2%, το Μιλάνο 0,3%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται καθοδικά κατά 0,5%.

Το πλήγμα στη διάθεση έρχεται αφότου δημοσίευμα την Πέμπτη των Financial Times, επικαλούμενο έγγραφα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ανέφερε ότι το υποσχόμενο φάρμακο remdesivir δεν κατάφερε να βελτιώσει την κατάσταση των ασθενών.

Η εταιρεία Gilead σημείωσε ότι η μελέτη «τερματίστηκε νωρίς λόγω χαμηλής συμμετοχής», αφήνοντάς τη «αδύναμη να δώσει στατιστικά ουσιαστικά συμπεράσματα. Ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα της μελέτης είναι ασαφή».

Στο μέτωπο των δεδομένων, πτώση 5,8% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, ήταν η χειρότερη κίνηση που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας.

Τα καταστήματα πώλησης τροφίμων και το λιανεμπόριο εκτός φυσικών καταστημάτων ήταν οι μόνοι τομείς που κατέγραψαν ανάπτυξη. Οι διαδικτυακές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο-ρεκόρ, ύψους 22,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v