Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 2,3%, το Λονδίνο 1%, το Παρίσι 2,4%. Το αμερικανικό αργό τελεί υπό διαπραγμάτευση στα -4 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ στα $23,92. Πτώση 3% με 4% για τις μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών.

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές

Οι ανησυχίες για την εξάπλωση του κορωνοϊού και τη μεταβλητότητα στην αγορά πετρελαίου βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, οι παραγωγοί έφτασαν να πληρώνουν περισσότερα από 40 δολάρια στους αγοραστές για να ξεφορτωθούν το πετρέλαιό τους, το οποίο δυσκολεύονται πια να αποθηκεύσουν.

Όταν σταμάτησαν οι συναλλαγές, το αργό έκλεισε στα -37,63 δολάρια το βαρέλι, έχοντας καταγράψει πτώση 305%, ή 55,90 δολαρίων το βαρέλι σε σχέση με την Παρασκευή, όταν η τιμή του αργού κινούνταν στα 18 δολάρια το βαρέλι.

Οι αρνητικές τιμές, όπως σημειώνουν οι Financial Times, είναι η πιο πρόσφατη ένδειξη της κρίσης στον πετρελαϊκό κλάδο, καθώς τα lockdowns που έχουν επιβάλει οι αρμόδιες αργές για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού μείωσαν τη ζήτηση για αργό κατά περισσότερο από 30%. 

Αυτή την ώρα, το αμερικανικό αργό τελεί υπό διαπραγμάτευση στα -0,4 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ στα $23,92.

Η Φρανκφούρτη χάνει 2,3%, το Λονδίνο 1%, το Παρίσι 2,4%, η Μαδρίτη 1,8%, το Μιλάνο 2,1%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 1,9%. Οι μετοχές των BP, Royal Dutch Shell και Total χάνουν 3% με 4%.

Στο εταιρικό μέτωπο, κατέρρευσε η αεροπορική εταιρεία Virgin Australia, λόγω της Covid-19 και των περιορισμών μετακίνησης και ταξιδίων, η οποία ανακοίνωσε ότι προχωράει σε στάση πληρωμών. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εταιρική απώλεια λόγω της πανδημίας κορωνοϊού στην Αυστραλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v