Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Απώλειες 12% καταγράφει το Brent, που φτάνει στα 16,97 δολάρια ανά βαρέλι. Νωρίτερα, άγγιξε το πιο χαμηλό της τελευταίας 20ετίας. Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,8%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 0,3%. Άνοδος και στον ευρωπαϊκό Νότο.

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, ξεπερνώντας τις αυξημένες ανησυχίες για την εξάπλωση της πανδημίας και την κατρακύλα των τιμών πετρελαίου.

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,8%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 0,3%. Άνοδος και στον ευρωπαϊκό Νότο, με τη Μαδρίτη υψηλότερα κατά 0,3% και το Μιλάνο 1%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,7%.

Χαμηλότερα οι αγορές στην Ασία με τις πιέσεις να έρχονται από τις αγορές πετρελαίου και τις τιμές του Brent, οι οποίες ακολούθησαν την βουτιά του αμερικανικού αργού και έφτασαν στο πιο χαμηλό σημείο της τελευταίας 20ετίας. Στις συναλλαγές στην Ασία, τα futures του Brent έφτασαν να υποχωρούν έως και 15,57% στα 16,32 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1999. Αυτή την ώρα, χάνει 12,2% και φτάνει στα 16,97 δολάρια ανά βαρέλι.

Παράλληλα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αμερικανικού αργού παράδοσης Ιουνίου σημείωσαν περαιτέρω πτώση, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει έως τα 10,80 δολάρια. Οι τιμές αμερικανικού αργού έχουν καταγράψει τεράστιες απώλειες τις τελευταίες ημέρες λόγω της βουτιάς της ζήτησης, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Αυτή την ώρα, το αμερικανικό αργό τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 18,56 δολάρια ανά βαρέλι, με πτώση κατά 0,7%.

Στο μέτωπο της υγείας, στις Ηνωμένες Πολιτείες η πανδημία συνεχίζει την πορεία της ενώ η σύμβουλος για τον κορωνοϊό του Λευκού Οίκου δόκτωρ Deborah Birx προειδοποίησε την Τρίτη ότι οι Αμερικανοί πρέπει να προετοιμάζονται για περισσότερους θανάτους από την πανδημία, ιδιαίτερα στις πόλεις.

Την ίδια ώρα, στην Κίνα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι υπήρξαν 30 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στις 21 Απριλίου, από τις οποίες 23 αποδίδονται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Ο συνολικός αριθμός της χώρας ανέρχεται πλέον σε 82.788 περιπτώσεις πρόσθεσε η επιτροπή. Δεν αναφέρθηκαν νέοι θάνατοι.

Στο μέτωπο των δεδομένων, στο 1,5% κατέβασε ταχύτητα ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την αρμόδια στατιστική υπηρεσία. Το αποτέλεσμα ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ ένα μήνα πριν, τον Φεβρουάριο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή είχε διαμορφωθεί στο 1,7%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται οριακά και αλλάζει χέρια στο 1,086 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v