Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,6%, το Λονδίνο χάνει 0,4%, το Παρίσι κατά 0,3%. Ανοδικά το Μιλάνο. Τo αμερικανικό αργό ενισχύεται 12,3% και διαμορφώνεται στα 15,48 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent, με κέρδη 9,9% φτάνει στα $22,40.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν συνεδριάσεις οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, με τους δείκτες στα περισσότερα χρηματιστήρια να γυρίζουν ωστόσο αρνητικά.

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,6%, το Λονδίνο χάνει 0,4%, το Παρίσι κατά 0,3%. Σταθερός ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη, ενώ κέρδη 0,4% καταγράφει ο ΜΙΒ στο Μιλάνο. Αμετάβλητος και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600.

Την κατηφόρα πήρε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Απρίλιο, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε τις κυβερνήσεις να επιβάλουν περιοριστικά μέτρα και να κλείσουν επιχειρήσεις και καταστήματα. Όπως μεταδίδει το Reuters, η προκαταρκτική έρευνα της IHS Markit δείχνει ότι ο σύνθετος δείκτης ΡΜΙ (υπεύθυνων προμηθειών) στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ βυθίστηκε στις 13,5 μονάδες.

Το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στις τιμές αργού, καθώς την Τετάρτη ανέκαμψαν μετά την προηγούμενη δραματική βουτιά αυτής της εβδομάδας.

Στο επίκεντρο παραμένει και η πανδημία του κορωνοϊού, με περίπου 2,6 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες περιπτώσεις παγκοσμίως και περισσότερους από 183.000 θανάτους.

Στο εταιρικό μέτωπο, 75% άνοδο στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου ανακοίνωσε η Credit Suisse. Οπως ενημέρωσε η ελβετική τράπεζα, έφτασαν στο 1,31 δισ. ελβετικά φράγκα, από 749 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι.

Στο μέτωπο των δεδομένων, σε νέο χαμηλό αναμένεται να υποχωρήσει το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία τον Μάιο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με τον ερευνητικό οργανισμό GfK.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, ο δείκτης πρόκειται να κάνει βουτιά στις -23,4 μονάδες τον επόμενο μήνα, από 2,3 μονάδες του Απριλίου, που αναθεωρήθηκαν καθοδικά. Η κατρακύλα δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των ερευνών που κάνει το GfK. 

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα της Wall Street Journal ανέμεναν μικρότερη αρνητική κίνηση, στις -1,8 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τo αμερικανικό αργό ενισχύεται 12,3% και διαμορφώνεται στα 15,48 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent, με κέρδη 9,9% φτάνει στα $22,40.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί ελαφρώς (-0,1%) και αλλάζει χέρια στο 1,081 δολάριο.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύεται 3,2 μονάδες βάσης, στο -0,388%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v