Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές

Στο προσκήνιο η κατρακύλα των τιμών πετρελαίου, αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα. Το αμερικανικό αργό χάνει 13,7%, ενώ το Brent 4,3%.

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές

Με το βλέμμα στραμμένο στις τιμές του πετρελαίου βρίσκονται οι επενδυτές, καθώς ο μαύρος χρυσός συνεχίζει την κατηφόρα και σήμερα, επεκτείνοντας τη βουτιά 25% της Δευτέρας. Το αμερικανικό αργό χάνει 13,7%, στα 11,02 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent με απώλειες 4,3%, διαμορφώνεται στα $19,13.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει χτυπήσει τη ζήτηση για πετρέλαιο, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι του πλανήτη βρέθηκαν σε lockdown.

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 0,4%, το Μιλάνο 1,5%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,8%.

Να βοηθήσει την αεροπορική εταιρεία Lufthansa με πακέτο διάσωσης ύψους 9 δισ. ευρώ, με αντάλλαγμα μειοψηφικό μερίδιο με δικαίωμα άσκησης βέτο και ένα ή δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider.

Σημαντική πτώση στα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός γίγαντας BP, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έκαναν βουτιά εν μέσω αυξημένων ανησυχιών για την κρίση του κορωνοϊού και τις δυνατότητες αποθήκευσης. Η εταιρεία-κολοσσός, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ενημέρωσε ότι τα καθαρά κέρδη τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς ήταν 800 εκατ. δολάρια. Το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ήταν 2,4 δισ. δολάρια -η πτώση έφτασε το 67%.

Αύξηση 40% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης πλούτου του κόσμου, της UBS, καθώς οι πελάτες αύξησαν τις δραστηριότητες trading τους κατά τη διάρκεια των αναταράξεων στις αγορές που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ χορήγησε περισσότερα δάνεια στους εύπορους πελάτες της.

Χειρότερα του αναμενόμενου ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο η HSBC, μετά την αύξηση των προβλέψεων έναντι επισφαλών δανείων, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού πλήττει τους δανειολήπτες παγκοσμίως.

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις και τα κέρδη της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Novartis το α’ τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη της από βασικές δραστηριότητες αυξήθηκαν στα 3,55 δισ. δολάρια, από 2,8 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,1% και αλλάζει χέρια στο $1,081.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v