Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 0,5%. Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας, ενώ δήλωσε ότι είναι έτοιμη να αναλάβει περαιτέρω δράση. Αναπάντεχη άνοδος των κινεζικών εξαγωγών τον Απρίλιο.

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας και τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων αξιολογούν οι επενδυτές. Παράλληλα, αναπάντεχα θετικά κινήθηκαν οι κινεζικές εξαγωγές τον Απρίλιο, σε μία κίνηση-έκπληξη.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,7%, το Μιλάνο 0,5%.

Ο ιός έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 263.000 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, ενώ οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις είναι περισσότερες από 3,7 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Μία από τις χώρες που έχουν προχωρήσει σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, η Γερμανία, ανακοίνωσε 1.284 νέα κρούσματα την Πέμπτη, καταγράφοντας άλμα από τις 947 μία μέρα πριν.

Στο 0,1% διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας, την Πέμπτη, ενώ δήλωσε ότι είναι έτοιμη να αναλάβει περαιτέρω δράση, εάν η οικονομική κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού συνεχίσει να επιδεινώνεται.

Σύμφωνα με το CNBC, το Διοικητικό Συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας ψήφισε ομόφωνα υπέρ της διατήρησης σταθερών επιτοκίων. Με ψήφους 7-2, τάχθηκε επίσης υπέρ της συνέχισης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 200 δισ. βρετανικών λιρών, φτάνοντας συνολικά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στα 645 δισ. στερλίνες.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (ΡΜΙ) του τομέα υπηρεσιών της εταιρείας Caixin/Markit υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, στις 44,4 μονάδες. Αν και ήταν βελτιωμένος από τις 43 μονάδες του Μαρτίου, παραμένει ακόμη μακριά από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Την ίδια ώρα, οι κινεζικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,5% σε ετήσια βάση, τον Απρίλιο, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 14,2%. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση των εξαγωγών ύψους 15,7%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,1% και αλλάζει χέρια στο 1,087 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v