Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

Κλειστό το χρηματιστήριο στο Λονδίνο, λόγω αργίας. Οι επενδυτές αναμένουν τις σημερινές ανακοινώσεις για την αμερικανική αγορά εργασίας τον Απρίλιο, για να δουν πόσο βαθιά έχει χτυπήσει η πανδημία τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Κέρδη 4% για το αργό.

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, με το επίκεντρο να παραμένει στην πανδημία του κορονοϊού και την επίπτωση της. Στο προσκήνιο οι σινοαμερικανικές εμπορικές συνομιλίες που δίνουν ώθηση στο κλίμα.

Στο Λονδίνο, κλειστό παραμένει το χρηματιστήριο σήμερα, λόγω αργίας για την επέτειο λήξης του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,8%%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη 0,04%, ενώ το Μιλάνο κατά 0,1%.

Ο κινέζος αντιπρόεδρος Liu He, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin και ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Robert Lighthizer είχαν αργά χθες τηλεφωνική επικοινωνία στο πλαίσιο της οποίας συζήτησαν για οικονομικά και εμπορικά ζητήματα, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση, μεταδίδει το Reuters.

Η συζήτηση περιελάμβανε την πρώτη φάση της συμφωνίας μεταξύ των δυο χωρών που υπεγράφη νωρίτερα φέτος, αλλά και την εκτίμηση της κάθε πλευράς για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών και του εμπορικού αντιπροσώπου.

Στο μέτωπο των δεδομένων, βουτιά 7,9% σημείωσαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, φτάνοντας στα 108,9 δισ. ευρώ, καθώς η κρίση του κορωνοϊού χτύπησε τη ζήτηση στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσίας, η πτώση ήταν 11,8% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο. Παράλληλα, οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 4,5%, στα 91,6 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και κατά 5,1% σε μηνιαία.

Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις για την αμερικανική αγορά εργασίας τον Απρίλιο, για να δουν πόσο βαθιά έχει χτυπήσει η πανδημία τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Οι αναλυτές αναμένουν ότι χάθηκαν περισσότερες από 20 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Την Πέμπτη, ανακοινώθηκε ότι περισσότεροι από 33 εκατ. Αμερικανοί έχουν υποβάλει αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, σε διάστημα 7 εβδομάδων -μέχρι τις 2 Μαΐου.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται σχεδόν 4%, στα 24,49 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent με άνοδο 2,6%, φτάνει στα $20,24.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v