Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αρκετές χώρες, όπως η Κίνα και η Νότια Κορέα, βλέπουν να αυξάνονται οι περιπτώσεις κορωνοϊού, καθώς υποχωρούν οι περιορισμοί. Βουτιά 5,8% για το ΑΕΠ της Μεγάλης Βρετανίας τον Μάρτιο, σε μηνιαία βάση.

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ανησυχίες για δεύτερο κύμα κορωνοϊού ρίχνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η Φρανφκούρτη υποχωρεί 1,2%, το Λονδίνο 1%, το Παρίσι 1,3%, ενώ το Μιλάνο κατά 1,2%.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές κι εκεί προσεκτικούς για την πρόσφατη αναζωπύρωση των κρουσμάτων του ιού, καθώς προσπαθούν να ανοίξουν ξανά τις οικονομίες τους.

Περισσότεροι από 4,2 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό, ενώ πάνω από 287.000 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Αρκετές χώρες, όπως η Κίνα και η Νότια Κορέα, βλέπουν να ανεβαίνουν οι περιπτώσεις, καθώς υποχωρούν οι περιορισμοί.

Στην Ευρώπη, βουτιά 5,8% πραγματοποίησε η οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας τον Μάρτιο έναντι του Φεβρουαρίου, καθώς η κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός κλιμακωνόταν και η κυβέρνηση διέταζε lockdown για να σταματήσει την επέλαση της πανδημίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υποχώρηση που έχει καταγραφεί ποτέ.

Με τα τελευταία δεδομένα, το ΑΕΠ της χώρας για το πρώτο τρίμηνο υποχώρησε κατά 2%, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,3%, στα $25,69 ενώ το Brent με πτώση 1,2% φτάνει στα 29,60 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v