Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕΚΤ ανεβάζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

H Φρανκφούρτη κερδίζει 1,6%, το Λονδίνο1,1%, το Παρίσι 2%, το Μιλάνο επίσης, η Μαδρίτη 2,6%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 1,2%. Ιστορική κατρακύλα για τις γερμανικές βιομηχανικές παραγγγελίες τον Απρίλιο.

Η ΕΚΤ ανεβάζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Kέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την αύξηση του προγράμματος αγοράς ενεργητικού από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και αναμένουν τα νέα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας αργότερα σήμερα.

H ΕΚΤ αύξησε τις έκτακτες αγορές ενεργητικού λόγω πανδημίας (PEPP) κατά 600 δισ. ευρώ στα 1,35 δισ. ευρώ συνολικά. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από τα 500 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αγορές. Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τον ορίζοντα του προγράμματος τουλάχιστον έως τα τέλη Ιουνίου του 2021. 

H Φρανκφούρτη κερδίζει 1,6%, το Λονδίνο1,1%, το Παρίσι 2%, το Μιλάνο επίσης, η Μαδρίτη 2,6%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 1,2%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, βουτιά 25,8% έκαναν οι παραγγελίες για γερμανικά βιομηχανικά προϊόντα τον Απρίλιο, σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τότε που ξεκίνησαν να διατηρούνται αρχεία, το 1991, καθώς ο κορωνοϊός είχε δραματική επίπτωση στη ζήτηση.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa θα φύγει από τον δείκτη DAX στις 22 Ιουνίου. Οπως μεταδίδει το MarketWatch, η real-estate εταιρεία Deutsche Wohnen SE θα πάρει τη θέση της στον χρηματιστηριακό δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v