Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στις ευρωαγορές παρά τις ταραχές στις ΗΠΑ

Απειλές Τραμπ για στρατό σε πόλεις και πολιτείες για να ανακτηθεί ο έλεγχος της κατάστασης. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 2,9%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 1,4%. Υφεση 11% αναμένει η Γαλλία φέτος.

Ανοδος στις ευρωαγορές παρά τις ταραχές στις ΗΠΑ

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, παρά τη βία και τις διαδηλώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη δολοφονία του George Floyd, από αστυνομικό, την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα) ότι διέταξε να αναπτυχθούν «χιλιάδες βαριά οπλισμένοι στρατιώτες» και αστυνομικοί στην Ουάσινγκτον, για να ανακτηθεί ο έλεγχος της κατάστασης, χαρακτηρίζοντας «εγχώρια τρομοκρατία» τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, μετά τον θάνατο 46χρονου Αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς, και «ντροπή» τις ταραχές της Κυριακής στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα.

Απείλησε να στείλει τον στρατό στις πόλεις και τις πολιτείες που θα αρνηθούν να υπακούσουν την εντολή του προς τους δημάρχους και τους κυβερνήτες να αναπτύξουν «συντριπτικές» δυνάμεις των υπηρεσιών επιβολής της τάξης για να ανακτηθεί η κρατική «κυριαρχία στους δρόμους».

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 2,9%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 1,4%, η Μαδρίτη 1,3%, το Μιλάνο επίσης. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 1%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί οριακά, στο 1,112 δολάριο.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ύφεση 11% αναμένει η γαλλική κυβέρνηση φέτος, ως αποτέλεσμα της πανδημίας κορωνοϊού, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ. Η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για πτώση του ΑΕΠ κατά 8%. Η νέα πρόβλεψη είναι επίσης μεγαλύτερη από τη βουτιά κατά 9% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg.

Στη Βρετανία, τη μεγαλύτερη πτώση 11 ετών έκαναν οι τιμές για σπίτια τον περασμένο μήνα. Ο μέσος όρος τιμής για μία κατοικία τον Μάιο ήταν 218.902 βρετανικές λίρες, κινούμενος καθοδικά από τις 222.915 έναν μήνα πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v