Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με την προσοχή στις ΗΠΑ

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 1,3%, το Λονδίνο 0,8%, το Παρίσι 1,1%, παρά τα βίαια επεισόδια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ζημιά 2,1 δισ. ευρώ για τη Lufthansa το πρώτο τρίμηνο. Ανοδος 0,4% για το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές με την προσοχή στις ΗΠΑ

Με θετικό βηματισμό κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές στο trading της Τετάρτης, αν και το κλίμα επιβαρύνεται από τα βίαια επεισόδια στις ΗΠΑ και την οργή για τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόυντ.

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 1,3%, το Λονδίνο 0,8%, το Παρίσι 1,1%, η Μαδρίτη 0,7% και το Μιλάνο 1,1%. Ανοδος 0,4% για το ευρώ, στο 1,121 δολάριο.

Ογδοη μέρα διαδηλώσεων και λεηλασιών στις ΗΠΑ. Στρατιωτικοί έχουν τεθεί σε «υψηλό επίπεδο συναγερμού» αλλά δεν «συμμετέχουν» σε επιχειρήσεις. Ένας νεκρός και τραυματίες στο Μπρούκλιν. Το αμερικανικό Πεντάγωνο γνωστοποίησε ότι μετέφερε 1.600 στελέχη του στρατού ξηράς στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, η οποία όπως και πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ συγκλονίζεται από διαδηλώσεις τις τελευταίες ημέρες.

Στο εταιρικό μέτωπο, σημαντικές απώλειες είχε το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, καθώς τα αποτελέσματα επηρρεάστηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού. Yπενθυμίζεται ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο της έκανε δεκτή τη συμφωνία που επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την διάσωση της γιγαντιαίας αεροπορικής εταιρείας.

Σύμφωνα με το CNBC, κατέγραψε καθαρή ζημιά ύψους 2,1 δισ. ευρώ για τους πρώτους τρεις μήνες του 2020, όπως ενημέρωσε η εταιρεία. Εναν χρόνο πριν, το αντίστοιχο διάστημα, οι απώλειες ήταν 342 εκατ. ευρώ.

Στο μέτωπο της πανδημίας, άλλοι 29 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, ενώ εντοπίστηκαν άλλα 342 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να αυξάνεται σε 8.551 νεκρούς επί συνόλου 182.370 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Στην ειδησεογραφία για το δυνητικό εμβόλιο, ανησυχίες για τη διάρκεια που κρατάει η ανοσία εξέφρασε ο σύμβουλος Υγείας του Λευκού Οίκου Dr. Αντονι Φάουτσι, λέγοντας ότι υπάρχει πιθανότητα να μην παρέχει μακροχρόνια ανοσία. Εάν η Covid-19 ενεργεί όπως και άλλοι κορωνοϊοί, «πιθανότατα δεν πρόκειται να είναι μεγάλη η διάρκεια της ανοσίας», δήλωσε ο Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του την Τρίτη το βράδυ, σύμφωνα με το CNBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v