Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στις ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Ράλι στα ευρωπαϊκά ομόλογα μετά την ενίσχυση του έκτακτου προγράμματος της κεντρικής τράπεζας για την πανδημία κατά 600 δισ. ευρώ. Σε θετικό έδαφος και τα futures της Wall.

Θετικό γύρισμα στις ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Σε θετικό έδαφος περνούν οι ευρωαγορές ενώ κέρδη εμφανίζει πλέον και το future της Wall Street μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ για αύξηση του «μπαζούκας» αντιμετώπισης της πανδημίας κατά 600 δισ. ευρώ στα 1,35 τρισ. ευρώ. 

O FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται 0,2% υψηλότερα στις 6.397 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει άνοδο 0,4%, ανατρέποντας απώλειες άνω του 1% νωρίτερα, στις 12.482 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται 0,4% στις 5.042 μονάδες.

Ο δείκτης Stoxx 600 διολισθαίνει 0,1% στις 368 μονάδες. 

H ΕΚΤ αύξησε τις έκτακτες αγορές ενεργητικού λόγω πανδημίας (PEPP) κατά 600 δισ. ευρώ στα 1,35 δισ. ευρώ συνολικά. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από τα 500 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αγορές. 

Παράλληλα, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τον ορίζοντα του προγράμματος τουλάχιστον έως τα τέλη Ιουνίου του 2021. 

Ράλι κάνουν και τα ευρωπαϊκά ομόλογα, μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ, με τις αποδόσεις τους να κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Remy Cointreau πραγματοποιεί άλμα 6,4%. Η γαλλική ποτοποιία ανακοίνωσε κέρδη τα οποία ήταν υψηλότερα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v