Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι φόβοι για τα νέα κρούσματα ρίχνουν τις ευρωαγορές

Πτώση 0,3% για τον Stoxx 600. Αριθμητικό μοντέλο που κάποια στιγμή επικαλέστηκε ο Λευκός Οίκος προβλέπει τώρα ότι πάνω από 200.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να χάσουν τη ζωή τους από Covid-19, μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Οι φόβοι για τα νέα κρούσματα ρίχνουν τις ευρωαγορές

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την άνοδο των περιπτώσεων Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ακολουθήσουν τα ασιατικά χρηματιστήρια που κινήθηκαν και αυτά χαμηλότερα την Πέμπτη.

Ο αριθμός των νοσηλειών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό στο Τέξας αυξήθηκε 11% σε μία μόλις μέρα. Αριθμητικό μοντέλο που κάποια στιγμή επικαλέστηκε ο Λευκός Οίκος προβλέπει τώρα ότι πάνω από 200.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να χάσουν τη ζωή τους από Covid-19, μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον και τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες τα οποία θα δημοσιευθούν το μεσημέρι, δίνοντας ένα update στο ρυθμό ανάκαμψης της αμερικανικής αγοράς εργασίας από την πανδημία.

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,2%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη 0,6% και το Μιλάνο οριακά. Αρνητικά και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 (-0,3%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v