Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στις ευρωαγορές μετά το χθεσινό sell off

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,4%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,7%, μετά το άγριο ξεπούλημα στην αμερικανική αγορά χθες και τις ισχυρές πωλήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ανοδικό άνοιγμα της Wall (+1,3%) δείχνουν τα futures.

Θετικό γύρισμα στις ευρωαγορές μετά το χθεσινό sell off

Θετικά γυρίζουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, λίγα λεπτά μετά την αρνητική έναρξη συνεδρίασης και το χθεσινό sell off, που τροφοδοτήθηκε από τις προβλέψεις της Fed και τις ανησυχίες για δεύτερο κύμα κορωνοϊού.

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,4%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,7%, η Μαδρίτη επίσης, ενώ το Μιλάνο 0,6%. Κέρδη 0,3% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600.

Την Πέμπτη ο Stoxx 600 βυθίστηκε 4%, μετά την προειδοποίηση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για πτώση 6,5% του ΑΕΠ των ΗΠΑ φέτος, αποθαρρύνοντας τις ελπίδες για άμεση οικονομική ανάκαμψη τύπου V, μετά την κρίση του ιού, την ώρα που αρκετές αμερικανικές πολιτείες καταγράφουν άνοδο των κρουσμάτων, μετά το restart των οικονομιών.

Αρνητικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. με τον KOSPI στη Νότια Κορέα να οδηγεί τις απώλειες (-2,04%).

Η πορεία των μετοχών έρχεται μετά το sell off της Wall Street χθες, όπου οι αμερικανικές μετοχές είχαν τη χειρότερη συνεδρίαση από τον Μάρτιο, με τον Dow να χάνει πάνω από 1.800 μονάδες. Αυτή την ώρα, τα futures δείχνουν θετικό άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς(+1,3%).

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, ιστορική βουτιά έκανε το βρετανικό ΑΕΠ τον Απρίλιο, κατά 20,4%, σε μηνιαία βάση, σημειώνοντας μεγαλύτερη συρρίκνωση από το 18,4% που ανέμεναν οι αναλυτές. 

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, οι απώλειες της οικονομικής παραγωγής ήρθαν μετά την πτώση κατά 5,8% του Μαρτίου και τις απώλειες 10,4% για τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο. Σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, η πτώση ήταν 24,5%, καθώς τα «λουκέτα» για τον περιορισμό της πανδημίας χτύπησαν την οικονομική δραστηριότητα, σύμφωνα με το CNBC.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται ελαφρώς, κατά 0,1%, στο 1,131 δολάριο, ενώ η στερλίνα υποχωρεί οριακά, στο $1,259.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v