Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού βάζει φρένο στην αισιοδοξία για οικονομική ανάκαμψη, ενώ στο επίκεντρο έρχονται και οι γεωπολιτικές εξελίξεις.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και η προοπτική για νέα lockdowns φρενάρουν την αισιοδοξία παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Ήδη η Ασιατική Αναπτυξιακή Τράπεζα υποβάθμισε τις προηγούμενες εκτιμήσεις της για την περιοχή της λεγόμενης Αναπτυσσόμενης Ασίας –μιας ομάδας 45 χωρών της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού- αναμένοντας τώρα πως θα εμφανίσει φέτος ρυθμό ανάπτυξης μόλις 0,1%, τον χαμηλότερο των τελευταίων έξι δεκαετιών.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται και οι γεωπολιτικές εξελίξεις, καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας, Κίνας-Ινδίας και Βόρειας-Νότιας Κορέας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,15% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,45% χαμηλότερα στις 22.355 μονάδες.

Απώλειες 0,94% για τον ASX στις 6.051 μονάδες, 0,55% για τον Kospi στις 2.129 μονάδες και 0,5% για τον Hang Seng στις 24.359 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύονταν κατά 0,15% στις 2.940 μονάδες και κατά 0,64% ο CSI στις 4.043 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v