Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα αυξημένα κρούσματα

Περισσότερες από 30.000 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ την Παρασκευή και το Σάββατο, που ήταν και ο υψηλότερος ημερησίως απολογισμός από την 1η Μαΐου. Αυξήθηκε ο ρυθμός αναπαραγωγής στη Γερμανία. Υποχωρεί το αργό.

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα αυξημένα κρούσματα

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την άνοδο των περιπτώσεων κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις αυξημένες ανησυχίες για την αύξηση των μολύνσεων και στη Γερμανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν περισσότερα από 30.000 νέα κρούσματα την Παρασκευή και το Σάββατο, που ήταν και ο υψηλότερος ημερησίως απολογισμός από την 1η Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζον Χοπκινς. Ο συνολικός απολογισμός έφθασε χθες Κυριακή τους 119.959 νεκρούς επί συνόλου 2,3 εκατομμυρίων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Την ίδια ώρα στη Γερμανία ο ρυθμός αναπαραγωγής του κορωνοϊού, που δείχνει πόσους ανθρώπους μπορούν να μολύνουν ασθενείς κατά μέσο όρο, έκανε άλμα στο 2,88 την Κυριακή, κινούμενος ανοδικά από το 1,99 μία μέρα νωρίτερα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Οι ειδικοί έχουν στόχο να διατηρείται αυτός ο ρυθμός χαμηλότερα από το 1.

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,3%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,3%, το Μιλάνο επίσης, ενώ η Μαδρίτη 0,9%.  Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,2%.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Wirecard ανακοίνωσε σήμερα πως υπάρχει πιθανότατα τα 1,9 δισ. ευρώ που αναφέρθηκαν ως «εξαφανισμένα» από τους λογαριασμούς της, πολύ απλά να μην υπήρχαν ποτέ, μεταδίδει το Reuters. Η γερμανική εταιρεία γνωστοποίησε επίσης πως αποσύρει τα αποτελέσματα χρήσης 2019 καθώς και αυτά του α’ τριμήνου του 2020. H μετοχή της κάνει βουτιά 33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v