Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοκκίνισαν οι ευρωαγορές, προβληματίζουν κρούσματα και εμπόριο

Ανησυχεί τους επενδυτές η άνοδος των περιπτώσεων κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία. Κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια. Πρόσθετους δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα αξίας 3,1 δισ. δολαρίων εξετάζουν οι ΗΠΑ.

Κοκκίνισαν οι ευρωαγορές, προβληματίζουν κρούσματα και εμπόριο

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, καθώς η άνοδος των περιπτώσεων κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες, όπως στην Γερμανία, προβληματίζουν τους επενδυτές. Την ίδια ώρα το κλίμα επιβαρύνεται περαιτέρω από τις πληροφορίες που διέρρευσαν για νέους δασμούς των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκά προϊόντα.

Ο σύμβουλος υγείας του Λευκού Οίκου Αντονι Φάουτσι προειδοποίησε την Τρίτη ότι περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν να βλέπουν ανησυχητική άνοδο των περιπτώσεων. Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι πολιτείες με αυξημένα κρούσματα ίσως να μη χρειαστεί να μπουν σε απόλυτο «λουκέτο». Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι σε Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Ο εκπρόσωπος εμπορίου των ΗΠΑ δήλωσε ότι εξετάζει πρόσθετους δασμούς σε προϊόντα αξίας 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Η αποκάλυψη έγινε σε ένα αρχείο σχετικό με τη διαφωνία Airbus-Boeing. Οπως μεταδίδει το MarketWatch, στόχος είναι να μπουν δασμοί σε νέα προϊόντα όπως ελιές, τζιν και φορτηγά, και να αυξηθούν οι φόροι σε αεροσκάφη, τυριά και γιαούρτια.

Υψηλότερα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές την ώρα που τα futures της Wall Street δείχνουν επίσης θετικό άνοιγμα (+0,1% και για τους τρεις δείκτες), παρά τις ανησυχίες για τα αυξημένα κρούσματα και την έξαρση στη Γερμανία που οδήγησε σε τοπικό lockdown ξανά την Τρίτη.

Η Φρανκφούρτη χάνει 2%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 1,7%, το Μιλάνο 1,2%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 1,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v