Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ελπίδες για εμβόλιο ανεβάζουν τις διεθνείς αγορές

Kλινικές δοκιμές τελικού σταδίου για εμβόλιο κατά της Covid-19 στις 27 Ιουλίου ξεκινά η Moderna. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,8%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 2,4%. Ακόμη 63.000 κρούσματα στις ΗΠΑ σε μία μόλις ημέρα.

Οι ελπίδες για εμβόλιο ανεβάζουν τις διεθνείς αγορές

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, καθώς ενισχύονται οι ελπίδες των επενδυτών για εμβόλιο κορωνοϊού. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,8%, το Λονδίνο επίσης, το Παρίσι 2,4%, το Μιλάνο 2%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίσει 1,8%.

H Moderna θα ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου για εμβόλιο κατά της Covid-19 στις 27 Ιουλίου, σύμφωνα με ανάρτηση στο ClinicalTrials.gov. Όπως μετέδωσε το Reuters, στη δοκιμή θα λάβουν μέρος 30.000 εθελοντές.

Η εταιρεία συνεργάζεται με την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Lonza για την επιτάχυνση της παραγωγής του υποψήφιου εμβολίου. Το υποψήφιο εμβόλιο χρησιμοποιεί συνθετικό αγγελιοφόρο RNA για εμβολιασμό κατά του ιού. Τέτοιες θεραπείες βοηθούν τον οργανισμό να ανοσοποιηθεί έναντι ενός ιού και μπορεί δυνητικά να αναπτυχθεί και να παρασκευαστεί πιο γρήγορα από τα παραδοσιακά εμβόλια.

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν άλλες 63.262 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως χθες Τρίτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ξεπέρασε τα 3,42 εκατομμύρια, σύμφωνα με τη σχολή ιατρικής αυτή της Βαλτιμόρης. Παράλληλα ακόμη 850 ασθενείς υπέκυψαν στην Covid-19 σε ένα 24ωρο, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να ανέρχεται πλέον σε 136.432 θανάτους.

Στο πολιτικό μέτωπο, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τερματίζει το προτιμησιακό καθεστώς που είχε παραχωρηθεί από τις ΗΠΑ στο Χονγκ Κονγκ με εκτελεστικό διάταγμά του και υπέγραψε νόμο που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων για αυτές που αποκάλεσε «κατασταλτικές ενέργειες» της Κίνας σε βάρος της κινεζικής αυτόνομης περιοχής, αναφερόμενος στον δρακόντειο νόμο για την εθνική ασφάλεια.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε στο 0,6% τον Ιούνιο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v