Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικρή ανάκαμψη σημείωσε η βρετανική οικονομία τον Μάιο, με αύξηση 1,8% του ΑΕΠ. Κατά 0,8% ενισχύθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Αργία στη Γαλλία σήμερα.

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται χαμηλότερα την Τρίτη, καθώς η άνοδος των περιπτώσεων κορωνοϊού επηρεάζει το κλίμα. Η Φρανκφούρτη χάνει 1,3%, το Λονδίνο 0,8%, η Μαδρίτη 1,2% και το Μιλάνο 0,9%. Κλειστό το χρηματιστήριο στο Παρίσι, λόγω αργίας για τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης.

Κατά 19,1% βυθίστηκε το βρετανικό ΑΕΠ τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάιο, εν μέσω έξαρσης κορωνοϊού. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, η πτώση φτάνει το 24,0%.

Μικρή ανάκαμψη σημείωσε η βρετανική οικονομία τον Μάιο, με αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,8%. Οπως μεταδίδει το MarketWatch, η άνοδος του ΑΕΠ ήρθε μετά την πτώση κατά 20,3% τον Απρίλιο και κατά 6,9% τον Μάρτιο. Ωστόσο, ήταν πολύ χαμηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών για αύξηση 5,5%. 

Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 6% τον Μάιο σε μηνιαία βάση, ενώ η μεταποίηση είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά, με άνοδο κατά 8,4%, που ήταν και η μεγαλύτερη από το 1979.

Κατά 0,8% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, εναρμονισμένες για να μπορούν να συγκριθούν με την υπόλοιπη ευρωζώνη. Το αποτέλεσμα είναι σε ευθυγράμμιση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις. Σε σύγκριση με ένα μήνα πριν, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ήταν 0,7% υψηλότερος, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Στο μέτωπο της πανδημίας, στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 59.222 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως χθες Δευτέρα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ, με επιφυλακτικές κινήσεις, διαμορφώνεται στο 1,133 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v