Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Το βλέμμα στραμμένο στη Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης του κορωνοϊού. Νέα συμβιβαστική πρόταση επεξεργάζεται ο Σαρλ Μισέλ. Αλμα 43% για τα κέρδη της Julius Baer το πρώτο εξάμηνο.

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται υψηλότερα τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας, με το επίκεντρο των επενδυτών στη συνάντηση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Σαββατοκύριακο, η οποία δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με το Ταμείο  Ανάκαμψης πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανάκαμψη από την κρίση του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απήθυνε έκκληση στους ηγέτες να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια για αυτή την «επικίνδυνη αποστολή», όπως μεταδίδει το Reuters.

Η πανδημία παραμένει στο επίκεντρο των αγορών καθώς τα περιστατικά κορωνοϊού αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins έδειξαν ότι περισσότερες από 70.000 περιπτώσεις επιβεβαιώθηκαν στις ΗΠΑ το Σάββατο, σηματοδοτώντας δύο συνεχόμενες ημέρες με τουλάχιστον 70.000 νέες επιβεβαιωμένες λοιμώξεις.

Στο εταιρικό μέτωπο, αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της Julius Baer τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς, ενώ τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία υποχώρησαν. Οπως μεταδίδει το MarketWatch, τα καθαρά κέρδη για την περίοδο ενισχύθηκαν 43%, στα 491 εκατ. ελβετικά φράγκα (523 εκατ. δολάρια).

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα καθαρά κέρδη της ολλανδικής εταιρείας Koninklijke Phillips το δεύτερο τρίμηνο, με τα κέρδη ωστόσο να κινούνται χαμηλότερα.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch,  η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε απότομη μείωση της ζήτησης των καταναλωτών και αναβολή εγκαταστάσεων σε νοσοκομεία, καθώς και πλήγμα στα τμήματα προσωπικής υγείας, διάγνωσης και θεραπείας.

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,4%, το Λονδίνο χάνει 0,3%, το Παρίσι ενισχύεται 0,1%, το Μιλάνο κινείται οριακά θετικά, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v