Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στις ευρωαγορές με το βλέμμα στο εμβόλιο

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διέγραψε τις αρχικές απώλειες, σημειώνοντας άνοδο 0,7% στις 375 μονάδες

Με κέρδη έκλεισαν τη Δευτέρα οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα θετικά αποτελέσματα δοκιμών εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε ανθρώπους.

Τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών σε ανθρώπους του εμβολίου που εξελίσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με την AstraZeneca δίνουν μια αισιόδοξη τροπή στην προσπάθεια καταπολέμησης του νέου κορωνοϊού.Το εμβόλιο αύξησε τα επίπεδα τόσο των προστατευτικών εξουδετερωτικών αντισωμάτων όσο και των Τ-λεμφοκυττάρων, σύμφωνα με αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν σήμερα στο ιατρικό επιστημονικό περιοδικό The Lancet.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διέγραψε τις αρχικές απώλειες, σημειώνοντας άνοδο 0,7% στις 375 μονάδες. Οι κατασκευαστικές κατέγραψαν τα μεγαλύτερα κέρδη (1,4%).

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,99% στις 13.046 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,47% στις 5.093 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,46% στις 6.261 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB κινήθηκε 0,99% υψηλότερα στις 20.621 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX κατέγραψε άνοδο 0,5% στις 7.478 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της ιταλικής τράπεζας Ubi Banca πραγματοποίησε ράλι 14% μετά την αύξηση της πρότασης εξαγοράς από την Intensa Sanpaolo.

Άνοδο 5% σημείωσε η μετοχή της Philips μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Βουτιά πάνω από 7% κατέγραψε η μετοχή της Natixis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v