Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές

Θετικό πρόσημο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στις ΗΠΑ. Άνοδος 2% για το πετρέλαιο. Υψηλότερα ο χρυσός. Υποχωρεί το ευρώ.

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο της αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Κίνας και τις νέες συνομιλίες στο Κογκρέσο για το πακέτο στήριξης στην αμερικανική οικονομία.

Στο μεταξύ, οι γερμανικές επιχειρήσεις αναμένουν πως θα υπάρξουν περιορισμοί στη δημόσια ζωή για άλλους οκτώμισι μήνες, όπως προκύπτει από έρευνα του οικονομικού ινστιτούτου Ifo, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μάχεται να ανακάμψει από την ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι εταιρείες του κλάδου της αναψυχής, που επλήγησαν σκληρά από την κρίση του κορωνοϊού, είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξες, περιμένοντας πως οι περιορισμοί θα κρατήσουν για άλλους 13 μήνες, ενώ ο τομέας των ποτών είναι πιο αισιόδοξος, προβλέποντας τέλος των περιορισμών σε 6,4 μήνες.

Επιπλέον, μία στις τρεις επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να καταργήσει θέσεις εργασίας στη διάρκεια του τρίτου φετινού τριμήνου, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, κάτι που δημιουργεί φόβους για ένα κύμα αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας ενώ αναμένεται σε μερικούς μήνες το τέλος του μηχανισμού μερικής ανεργίας.

Συνολικά 33% των 2.000 εργοδοτών που ερωτήθηκαν αναμένουν ότι θα προχωρήσουν σε απολύσεις μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζεται στη μελέτη αυτή του Chartered Institute of Personnel Development (CIPD) και του ομίλου εύρεσης προσωρινής εργασίας Adecco. Πρόκειται για μια μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 22% που είχε καταγραφεί στην προηγούμενη έρευνα, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί τον περασμένο Μάιο.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,3% στις 364 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,31% στις 6.050 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα 0,41% στις 12.687 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,3% στις 4.909 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1,9% στα 42,01 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,8% στα 2.043 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,1772 από 1,1787 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v