Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στις ευρωαγορές

Η ύφεση της βρετανικής οικονομίας δεν πτοεί τους επενδυτές, που κρίνουν θετικά αφ' ενός ότι η πτώση ήταν κάπως μικρότερη του αναμενόμενου και αφ' ετέρου ότι τον Ιούνιο σημειώθηκε ανάκαμψη. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σε θετικό έδαφος γύρισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προσπερνώντας την κατάρρευση του βρετανικού ΑΕΠ το β’ τρίμηνο, με ορισμένους αναλυτές να εκτιμούν πως μετά την «κατρακύλα» του 20,4%, τα χειρότερα έχουν περάσει για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Και αυτό διότι οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση της βρετανικής οικονομίας κατά 21,2% το β’ τρίμηνο, ενώ παράλληλα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν έδειξαν πως υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης, καθώς το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 8,7% τον Ιούνιο, ποσοστό υψηλότερο του αναμενόμενου.

Από την άλλη πλευρά, η απειλή ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας συντηρεί τις ανησυχίες στις αγορές, με αποτέλεσμα τα όποια κέρδη στα χρηματιστήρια να παραμένουν σε περιορισμένο επίπεδο.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,34% στις 372 μονάδες, κατά 1,12% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.223 μονάδες και κατά 0,4% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.046 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κινείται οριακά χαμηλότερα στις 12.934 μονάδες.

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που καταγράφουν κέρδη από 0,7% έως 0,95%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v