Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δίνει ώθηση στις αγορές, ενώ οι επενδυτές "προσπερνούν" τις σινοαμερικανικές εντάσεις και στρέφουν την προσοχή τους στη συνάντηση Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων το Σάββατο για την εμπορική συμφωνία. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Παραμένουν στην ανοδική τροχιά τους τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την ανακοίνωση της Ρωσίας οτι βρήκε αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού να δίνει ώθηση στους δείκτες, την ώρα που οι επενδυτές αναμένουν νεότερα από το "μέτωπο" των μέτρων δημοσιονομικής τόνωσης στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, οι επενδυτές δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αναφορές πως η Κίνα επέβαλλε κυρώσεις σε 11 αμερικανούς πολίτες, περιλαμβανομένων των γερουσιαστών Τεντ Κρουζ, Μάρκο Ρούμπιο, Τομ Κότον, Τζος Χόλεϊ και Πατ Τούμεϊ. Τα «αντίποινα» αυτά ήρθαν μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα για επιβολή κυρώσεων σε 11 άτομα περιλαμβανομένης της ηγέτιδας του Χονγκ Κονγκ.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη συνάντηση που θα έχουν στο Σάββατο Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι για να εξετάσουν την πορεία της πρώτης φάσης της σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Νωρίτερα σήμερα, ανακοινώθηκαν στοιχεία για την απασχόληση στη Βρετανία, με τον αριθμό των εργαζόμενων να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009 το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, λόγω της πανδημίας.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 2,1% στις 372 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά 2,5% στις 6.203 μονάδες, κατά 2,77% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.045 μονάδες και κατά 2,65% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 13.023 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε υψηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται από 0,3% έως 0,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v