Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στις ευρωαγορές

Οι εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας, μετά και τις κινήσεις της κυβέρνησης Τραμπ για να περιορίσει ακόμα περισσότερο την Huawei και να πιέσει την Bytedance, συντηρούν τη νευρικότητα των επενδυτών. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σε θετικό έδαφος γύρισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ωστόσο οι εντάσεις μεταξύ των δυο μεγαλύτερων οικονομιών συντηρούν τη νευρικότητα των επενδυτών.

Η κυβέρνηση Τραμπ αυστηροποιεί τους περιορισμούς στην Huawei, αποκόβοντας ουσιαστικά την κινεζική εταιρεία από τα τσιπ που παράγονται στο εξωτερικό με χρήση αμερικανικής τεχνολογίας, κάτι που αναμένεται να διαταράξει την παγκόσμια αλυσίδα προμηθειών.

Εν τω μεταξύ, εντείνονται οι πιέσεις και στην Bytedance, την κινεζική ιδιοκτήτρια του app TikTok.

Ο δείκτης Stoxx 600  κινείται 0,36% υψηλότερα στις 370 μονάδες, κατά 0,3% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.147 μονάδες, κατά 0,44% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.993 μονάδες και κατά 0,64% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 13.003 μονάδες.

Σε θετικό άνοιγμα της Wall Street παραπέμπουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται από 0,2% έως 0,35%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v