Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι πωλητές επέστρεψαν στις ευρωαγορές

Πτώση για τον ευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 μετά από τέσσερις ανοδικές μέρες. Απώλειες άνω του 1% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Πιέσεις για το πετρέλαιο. Νέα άνοδος για τον χρυσό. Ενισχύεται το ευρώ.

Απώλειες στις ευρωαγορές παρά τα θετικά στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κάτω από το 1 εκατ. για πρώτη φορά από την καραντίνα του COVID-19.

Πίσω στην Ευρώπη, η μεγαλύτερη τουριστική εταιρεία του κόσμου, η TUI, ανακοίνωσε ζημιές ύψους 1,1 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο, καθώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού σταμάτησε να παρέχει διακοπές, με την εταιρεία να δηλώνει πως έχει σημειώσει πρόοδο στο πρόγραμμα περικοπής κόστους της.

Σημειώνεται πως το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, η εταιρεία είχε καταγράψει κέρδη 102,3 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, στα 678 εκατ. ευρώ από 94 εκατ. ευρώ διευρύνθηκαν το γ’ τρίμηνο οι ζημιές της Thyssenkrupp, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο η εταιρεία δήλωσε πως αναμένει οι δραστηριότητές της να σταθεροποιηθούν το δ’ τρίμηνο.

Η εταιρεία εμφάνισε προσαρμοσμένες προ φόρων και τόκων ζημιές 415 εκατ. ευρώ, έναντι προ φόρων και τόκων κερδών 226 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ οι τριμηνιαίες πωλήσεις μειώθηκαν σε 7,71 δισ. ευρώ από 10,78 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, με τις παραγγελίες να καταγράφουν πτώση 35% στα 6,69 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, η Deutsche Boerse ανακοίνωσε αργά χθες Τετάρτη πως ο νέος κανόνας, που θα απαιτεί οι πτωχευμένες επιχειρήσεις να αποχωρούν από τον DAX σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα επηρεάσει την Wirecard, τη γερμανική εταιρεία fintech που κατέρρευσε υπό το βάρος του λογιστικού σκανδάλου τον Ιούνιο.

Όπως ανέφερε η Deutsche Boerse, οι πτωχευμένες επιχειρήσεις θα διαγράφονται από τον δείκτη DAX εντός δυο συνεδριάσεων, αρχής γενομένης από τις 19 Αυγούστου. Η νέα σύνθεση του δείκτη θα ανακοινωθεί στις 19 Αυγούστου και θα εφαρμοστεί στις 21 Αυγούστου, μετά το κλείσιμο των αγορών.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,63% στις 372 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 1,5% στις 6.185 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε χαμηλότερα 0,5% στις 12.993 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,61% στις 5.042 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,7% στα 42,36 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,5% στα 1.958 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,5% έναντι του δολαρίου στο 1,1845 από 1,1780 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v