Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Στην ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ στραμμένη η προσοχή, ενώ αρνητικό κλίμα δημιουργεί η απόφαση για διατήρηση των αμερικανικών δασμών σε ευρωπαϊκά προϊόντα. Ζημιές 1,1 δισ. ευρώ για την TUI. Οριακά χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Η απόφαση των ΗΠΑ να διατηρήσουν τους δασμούς στην Airbus και να αφήσουν «παράθυρο» για δασμούς σε γαλλικά και γερμανικά προϊόντα, δημιουργεί αρνητικό κλίμα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές μολονότι είδαν τα βελτιωμένα τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, προβληματισμό προκαλεί η έλλειψη προόδου στο ζήτημα των νέων μέτρων τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, με τις Carlsberg, Deutsche Telekom, Thyssenkrupp και TUI να είναι μεταξύ των εταιρειών που ανακοινώνουν τα τριμηνιαία τους μεγέθη.

H TUI ανακοίνωσε ζημιά ύψους 1,1 δισ. ευρώ  το γ’ τρίμηνο, λόγω της διακοπής στα ταξίδια που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊόυ.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,7% στις 372 μονάδες, κατά 1,35% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.195 μονάδες, κατά 0,63% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.041 μονάδες και κατά 0,7% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.965 μονάδες.

Υποχωρεί η Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v