Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ και ιό

Δύσκολη η συμφωνία οικονομικής τόνωσης πριν από τις αμερικανικές εκλογές, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ. «Ψαλιδίζει» το χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων η Ryanair -αιτία τα νέα περιοριστικά μέτρα. Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη Γαλλία, λόγω Covid.

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ και ιό

Αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη, καθώς υποχωρούν οι ελπίδες για νέο πακέτο τόνωσης από στις ΗΠΑ, πριν τις εκλογές του Νοέμβρη. Το κλίμα επιβαρύνεται και από την επαναφορά των περιορισμών μετακίνησης στην Ευρώπη, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε την Τετάρτη ότι η επίτευξη συμφωνίας οικονομικής τόνωσης πριν από τις εκλογές θα είναι δύσκολη καθώς οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι παραμένουν μακριά σε ορισμένα θέματα.

Οι ανησυχίες για τον κορωνοϊό συνεχίζουν να επιβαρύνουν το κλίμα, καθώς οι λοιμώξεις αυξάνονται. Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία την Τετάρτη, καθώς οι νοσηλείες λόγω Covid-19 ξεπέρασαν τις  9.100, για πρώτη φορά από τις 25 Ιουνίου.

Στο εταιρικό μέτωπο, περαιτέρω περικοπές στο πρόγραμμα πτήσεων ανακοίνωσε για τον χειμώνα – το χρονικό διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου- η Ryanair, έτσι ώστε να πετάξει με το 40% της περσινής χωρητικότητας, λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβάλλονται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όπως ανέφερε η αεροπορική εταιρεία την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το Reuters, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, η μεγαλύτερη χαμηλού κόστους της Ευρώπης, μειώνει την προηγούμενη πρόβλεψη της που την ήθελε στο 60%. Αναμένει να έχει 38 εκατομμύρια επιβάτες τη χρονιά που ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου 2021.

Υπό το παραπάνω κλίμα, τα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επεκτείνουν τις απώλειες τους: Η Φρανκφούρτη χάνει 3,1%, το Λονδίνο 2,4%, το Παρίσι 2,6%, η Μαδρίτη 2,1% και το Μιλάνο 3,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v