Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,1%, το Λονδίνο 0,4%, όπως και το Παρίσι. Εκλεισε το ντιλ, το LSE πουλάει το Borsa Italiana στην Euronext για $4,3 δισ. Κατεβάζει ταχύτητα η ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας -το ΑΕΠ αυξήθηκε 2,1% τον Αύγουστο.

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ηπιες ανοδικές κινήσεις στα πιο βασικά χρηματιστήρια την Παρασκευή. Στο επίκεντρο των επενδυτών οι συνομιλίες για το νέο πακέτο τόνωσης από την αμερικανική κυβέρνηση.

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,1%, το Λονδίνο 0,4%, όπως και το Παρίσι. Ανοδος 0,1% στη Μαδρίτη, οριακές μεταβολές στο Μιλάνο.

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) δήλωσε την Παρασκευή ότι έχει αποδεχτεί την προσφορά μετρητών ύψους 4,325 δισ. ευρώ που έκανε ο πανευρωπαϊκός διαχειριστής χρηματιστηρίων Euronext για το χρηματιστήριο του Μιλάνου (Borsa Italiana).

«Πιστεύουμε ότι η πώληση του Borsa Italiana θα συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των ανησυχιών ανταγωνισμού της ΕΕ», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του LSE, David Schwimmer.

Το LSE είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι βρίσκεται σε διερευνητικές επαφές για πώληση της ιταλικής αγοράς προϊόντων σταθερού εισοδήματος MTS και ενδεχομένως και το σύνολο του Borsa Italiana.   

Το ιταλικό χρηματιστήριο είναι το μοναδικό της χώρας και έχει έδρα στην πόλη του Μιλάνου. Από το 2007, είναι θυγατρική του London Stock Exchange Group.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 2,1% αυξήθηκε το ΑΕΠ της Βρετανίας τον Αύγουστο, σε μηνιαία βάση, καθώς η οικονομική ανάκαμψη της χώρας κατεβάζει ταχύτητα. Οι αγορές ανέμεναν ότι θα κινηθεί ανοδικά κατά 4,6% . Τον Ιούλιο είχε ενισχυθεί κατά 6,4%, τον Ιούνιο κατά 9,1% και τον Μάιο κατά 2,7%.

Οπως ενημέρωσε η στατιστική αρχή, παραμένει 9,2% χαμηλότερα από τον Φεβρουάριο του 2020, πριν την πλήρη επίπτωση της πανδημίας κορωνοϊού. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,3% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,1%, στο 1,177 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v