Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Τα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου από ΗΠΑ αναμένονται σημαντικά χαμηλότερα. Ωστόσο οι traders ελπίζουν σε ανοδικές κινήσεις-έκπληξη. Στο επίκεντρο και οι τεχνολογικές μετοχές, καθώς σήμερα η Apple παρουσιάζει τα νέα iPhone.

Αρνητικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Την έναρξη της περιόδου εταιρικών αποτελεσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν οι επενδυτές, την ώρα που παρακολουθούν τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας κορωνοϊού.

Τα εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου 2020 αναμένεται να κινούνται σημαντικά χαμηλότερα. Ωστόσο οι traders ελπίζουν σε ανοδικές κινήσεις-έκπληξη.

Στο επίκεντρο και οι τεχνολογικές μετοχές, καθώς σήμερα η Apple παρουσιάζει τα νέα iPhone –αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο iPhone 5G.

Οι επενδυτές εξετάζουν και την πιθανότητα για δεύτερο οικονομικό πακέτο τόνωσης από την Ουάσινγκτον. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η κυβέρνηση Τραμπ ζήτησε από το Κογκρέσο να περάσει ένα πιο μικρό πακέτο, ύψους $1,8 δισ. καθώς οι διαπραγματεύσεις για μεγαλύτερη δράση δεν έχουν ευοδωθεί. Ωστόσο, η Πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πελόζι σε επιστολή της ανέφερε ότι η πρόταση δεν έχει επαρκείς προσφορές σε θέματα υγειονομικής περίθαλψης.

Μικρά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, αφότου η Κίνα ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της χτύπησαν ρεκόρ σε όρους κινεζικού νομίσματος γουάν τον Σεπτέμβριο.

Υπό το παραπάνω κλίμα, η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,5%, το Λονδίνο και το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη κατά 0,6% και το Μιλάνο 0,7%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 0,4% υποχώρησαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, σε ετήσια βάση και εναρμονισμένες, για να μπορούν να συγκριθούν με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης.

Οπως ενημέρωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Αρχή, οι τιμές κινήθηκαν επίσης αρνητικά κατά 0,4% σε σύγκριση με τον Αύγουστο. Ο πληθωρισμός διολίσθησε χαμηλότερα από το μηδέν, για δεύτερη φορά φέτος. Μία αιτία για την κίνηση είναι η προσωρινή μείωση του ΦΠΑ, που εφαρμόστηκε ως μέτρο του πακέτου τόνωσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, την 1η Ιουλίου.

Σε εθνικό επίπεδο, οι τιμές υποχώρησαν κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σημειώνοντας ίδια αρνητική κίνηση σε μηνιαία βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v