Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο χάνει 0,5%, το Παρίσι 0,1%. Κλειστή η Wall Street σήμερα λόγω εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών. Συνεχίζεται το μερικό lockdown στη Γερμανία και τα Χριστούγεννα. Ανοδικά το ευρώ.

Συγκρατημένες κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Θετικά ξεκίνησαν την Πέμπτη οι ευρωπαϊκές μετοχές, συνεχίζοντας ωστόσο πιο συγκρατημένα και πιο αρνητικά. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο χάνει 0,5%, το Παρίσι 0,1%, το Μιλάνο 0,2%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει οριακές μεταβολές. Κλειστή η Wall Street σήμερα λόγω εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Την συνέχεια του «μερικού lockdown» μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, με κάποια χαλάρωση για την περίοδο των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε πριν από λίγο η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι «η κατάσταση δεν επιτρέπει να άρουμε τους περιορισμούς του Νοεμβρίου».

Η Γαλλία δήλωσε ότι θα δαπανήσει ε1,6 δισ. μηνιαίως για να βοηθήσε τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία κορωνοϊού, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 280 δισ. στερλίνες για την οικονομική ανάκαμψη. 

Στο μέτωπο των δεδομένων, επιδεινώθηκε περαιτέρω η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στη Γερμανία τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το GfK, οδηγώντας τις προβλέψεις για τον Δεκέμβριο χαμηλότερα -από τις -3,2 μονάδες στις -6,7 μονάδες, με το αποτέλεσμα να είναι χειρότερο από το αναμενόμενο.

Στο εταιρικό μέτωπο, σε περίπου 32.000 εργαζομένους επεκτείνει η Disney τις απολύσεις, καθώς η πανδημία κορωνοϊού συνεχίζει να χτυπά τη βιομηχανία θεματικών πάρκων. Οπως μεταδίδει το CNBC, σε έγγραφα που κατατέθηκαν στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η εταιρεία αποκαλύπτει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2021.

Το ευρώ ενισχύεται 0,13% και αλλάζει χέρια στο 1,193 δολάριο, ενώ η στερλίνα υποχωρεί οριακά, στο $1,337.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v