Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τη θετική παγκόσμια τάση ακολουθούν οι ευρωαγορές

Κατεβάζουν ρολά αρκετές μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης. Σκληρό lockdown από σήμερα στη Γερμανία, κλείνουν παμπ και εστιατόρια στο Λονδίνο. Ωστόσο, η χθεσινή άνοδος της Wall ενισχύει το κλίμα. Σταθερό το ευρώ, ανοδικά η στερλίνα.

Τη θετική παγκόσμια τάση ακολουθούν οι ευρωαγορές

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τετάρτη, μετά την άνοδο της Wall Street την Τρίτη και των ασιατικών αγορών. Η Φρανκφούρτη κερδίζει 1,3%, το Λονδίνο 0,8%, το Παρίσι 0,9%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 0,7%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,9% θετικά.

Η θετική τάση έρχεται αφότου ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 340 μονάδες, με βοήθεια από την άνοδο κατά 5% της μετοχής της Apple, ενώ ο S&P έκανε άλμα 1,3%.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι κάλεσε τους ηγέτες του Κογκρέσου να συζητήσουν την κρατική χρηματοδότηση και το πακέτο βοήθειας την Τρίτη.

Στην Ευρώπη, η άνοδος των κρουσμάτων κορωνοϊού παραμένει στο επίκεντρο των επενδυτών, την ώρα που αρκετές μεγάλες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ολλανδίας, αλλάζουν τα χριστουγεννιάτικα σχέδια τους που προέβλεπαν χαλάρωση των περιορισμών.

Σήμερα Τετάρτη ξεκινάει σκληρό lockdown στη Γερμανία, όπου τα σχολεία και τα μη απαραίτητα καταστήματα πρέπει να κλείσουν

Παμπ και εστιατόρια στο Λονδίνο κλείνουν ξανά από σήμερα για τρίτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς η πρωτεύουσα της Βρετανίας και κάποιες περιοχές στη νότια Αγγλία περνούν στην υψηλότερη βαθμίδα του συστήματος τριών επιπέδων που ισχύει για την επιβολή περιορισμών.

Στο μέτωπο των δεδομένων, στο 0,3% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα, από 0,7% που ήταν τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Οπως μεταδίδει το BBC, οι χαμηλότερες τιμές ένδυσης, διατροφής κα μη αλκοολούχων ποτών είχαν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην πτώση. Ωστόσο, το gaming, τα παιχνίδια και τα χόμπι αντιστάθμισαν εν μέρει την κάθοδο των τιμών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διατηρείται στο 1,215 δολάριο, ενώ η βρετανική λίρα, με άνοδο κατά 0,2%, διαμορφώνεται στο $1,348.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v