Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά οι ευρωαγορές μετά τη δέσμευση της Fed για στήριξη της οικονομίας

Ανοδος 0,9% για τη Φρανκφούρτη, 0,3% για το Λονδίνο, 0,6% για το Παρίσι, 0,5% για τη Μαδρίτη και το Μιλάνο. Στο επίκεντρο τα σχόλια της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ από τη χθεσινή της συνεδρίαση. Κέρδη για ευρώ και στερλίνα.

Θετικά οι ευρωαγορές μετά τη δέσμευση της Fed για στήριξη της οικονομίας

Αισιοδοξία στις διεθνείς αγορές την Πέμπτη. Σε θετικό έδαφος και οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν θετικά στα σχόλια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία.

Κέρδη 0,9% για τη Φρανκφούρτη, 0,3% για το Λονδίνο, 0,6% για το Παρίσι, 0,5% για τη Μαδρίτη και το Μιλάνο. O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,5% ανοδικά.

Η Fed θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία μέσω μαζικής νομισματικής τόνωσης μέχρι να δει «σημαντική πρόοδο» στην επίτευξη των στόχων για τον πληθωρισμό και την απασχόληση. Στην τελευταία συνεδρίαση για το 2020 οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ψήφισαν υπέρ της διατήρησης του μηνιαίου ρυθμού αγοράς ομολόγων στα 120 δισ. δολάρια, χωρίς ωστόσο να αλλάξουν τη σύνθεση των τίτλων που αγοράζουν.

Παράλληλα, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί φαίνεται να έρχονται ένα βήμα πιο κοντά προς μια συμφωνία για ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας 900 δισ. δολαρίων. Η πρόταση αναμένεται να περιλαμβάνει επιταγές και επιδόματα ανεργίας 600-700 δολαρίων.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κερδίζει 0,3% και φτάνει στο 1,223 δολάριο, ενώ η στερλίνα με άνοδο 0,5% διαμορφώνεται στο $1,357.

Στην αγορά εμπορευμάτων, σε υψηλό 9 μηνών σκαρφαλώνει το πετρέλαιο. Με άνοδο 1,3%, το αμερικανικό αργό φτάνει στα 48,45 δολάρια, ενώ με ίδια κίνηση το μπρεντ ανέρχεται στα $51,72. Ο χρυσός κερδίζει 0,9%, στα 1.875,80 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v