Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος στις ευρωαγορές

Σε ανοδική τροχιά παρέμειναν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με εξαίρεση τον δείκτη FTSE 100. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός. Ενισχύεται το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την δέσμευση της Κεντρικής Τράπεζα των ΗΠΑ ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, η Fed δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα 120 δισ. δολαρίων κάθε μήνα έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι της μέγιστης δυνατής απασχόλησης και της σταθερότητας των τιμών.

«Το Brexit χωρίς συμφωνία παραμένει το πιο πιθανό, αποτέλεσμα παρά τα σχόλια των Βρυξελλών ότι μια συμφωνία είναι ακόμα πιθανή», δήλωσε εκπρόσωπος της Downing Street την Πέμπτη.

Παράλληλα, κατά τη συνεδρίασή της που oλοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη, η Tράπεζα της Αγγλίας (Bank of England -BoE) έκρινε ότι η υφιστάμενη στάση της νομισματικής πολιτικής παραμένει κατάλληλη και ψήφισε ομόφωνα για διατήρηση των επιτοκίων στο 0,1%.

Επιπλέον, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε την απόφασή της για διατήρηση των αγορών εταιρικών ομολόγων στα 20 δισ. στερλίνες, με τον στόχο αγοράς ενεργητικού να παραμένει στα £895 δισ. συνολικά.

Στο μεταξύ η εξάπλωση της πανδημίας συνεχίζεται στην Ευρώπη. Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,3% στις 397 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,3% στις 6.551 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,75% στις 13.667 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,03% στις 5.549 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,8% στα 48,18 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 1,8% στα 1.893 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,5% σε σχέση με το δολάριο στο 1,2256 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v